Vujošević o budućnosti Teletovića i Nurkića u dresu BiH

vujosevic pressing

Košarkašku reprezentaciju BiH očekuju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Pekingu.

Vujošević je praktično "s djecom" prošao pretkvalifkacije, a šta da BiH očekuje dalje?

"Ne puno. Može očekivati da izgradi tim. Pred utakmicu s Rusijom imamo šest dana treninga. TO nije reprezentacija od letos. To je reprezentacija gde se priključuju četiri ili pet novih igrača. I koji su bitni za funkcionisanje tima. Ubrzanim kursom treba postaviti igru", kazao je Vujošević.

Bit će problem i teška grupa, sa Francuskom, Belgijom i Rusijom.

"Rusija, stiglo je naređenje s vrha da svi moraju da se odazovu izuzev Mozgova, koji je u NBA. Dakle, svi igrači Eurolige. Imamo Belgiju koja će moći da dovede kompletan tim. Francusku, koja je bila jedan od kandidata za prvo mesto na EP. Ima dosta igrača u NBA, ali i dosta kvaliteta. To su reprezentacije koje su za klasu jače od nas. Mi ćemo pokušati, na kraju vreća para ne dobija - nego onaj ko je bolji na parketu. Probat ćemo da ojačamo tim", pojasnio je Vujošević.

Nurkić, Teletović, ostali...?

"Ovi koji igraju u evropskim timovima biće tu. NBA ne dozvoljava da igrači igraju kvalifikacije. Teletović je dao puno za BiH, i treba mu dati oproštajnu utakmicu", izjavio je Vujošević za N1.

"S Nurkićem mora da se raščisti. Rekao sam, niko ne treba da nas časti prisustvom. Ako se igrač ne ponaša dobro, ako ne poštuje, ne može imati red. Ako Nurkić želi da bude član reprezentacije, može da bude tu. Pričat ćemo s njim", izjavio je Vujošević dodavši da ljetnos Nurkić nije želio biti dio bh. tima.

"Ne treba krenuti sa kritikama. Jednostavno, ne zatvoriti vrata za neku dalju priču, kada se neko od nas i on sretne s pameću", izjavio je selektor BiH u razgovoru sa Amirom Zukićem u Pressingu.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH