Gašić: Liga 6 velika dobit za naš mladi tim

velimir

Košarkaši OKK Slobode narednih pet subota u nizu igrat će domaće utakmice u Ligi 6. To je razlog što žele obnoviti kult subotnjih izlazaka na košarkaške utakmice, te su s tim u vezi za duel sa Sparsima najavili iznenađenje, ali o kojem nije bilo riječi danas na konferenciji za novinare.

Govoreći o utakmicama Lige za prvaka, trener Velimir Gašić je rekao da njegovi igrači već znaju šta trebaju činiti.- Ulaskom u Ligu 6 dobili smo mogućnost za još deset kvalitetnih utakmica. U svakoj od njih imamo pravo sanjati novi dobar rezultat. To je velika dobit za naš mladi tim. Nismo se pojačavali za Ligu 6, jer ne volim mijenjati tim tokom sezone – izjavio je trener Gašić.

Sloboda je Spars ove sezone već pobijedila u Mejdanu, nadaju se tome i u subotnjem meču.- Spars je nedvojbeno dobra ekipa, ali mi želimo zadržati nepobjedivost Mejdana. Pozivam navijače da nam opet budu šesti igrač – poručio je „coach“ OKK Slobode.

Kapiten ekipe Enes Latifagić igra sezonu karijere. Uz Almira Hasandića bez sumnje je najzaslužniji za rezultate tuzlanske ekipe.- Zasluženo smo u Ligi 6. Rasli smo iz utakmice u utakmicu i mislim da smo našu timsku igru podigli na zavidan nivo. Očekujem nastavak pobjedničke serije u Mejdanu. Sparse dobro poznajemo i uz maksimalno zalaganje, ali i podršku navijača, nadam se novoj pobjedi – izjavio je Latifagić. Utakmica OKK Sloboda – Spars igra se u subotu od 19.30 sati.

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH