Čovjek koji se najviše obradova sukobu Pereza i Ronalda

bbballll

Čuveni madridski list AS je danas napisao da je "ponekad u fudbalu najbolje ne raditi – ništa". Ovo se posebno odnosni na situaciju sa jednom zvijezdom Reala koja je posljednjih mjesec dana bila na izlaznim vratima kluba.

I stvarno, ako se pogleda slučaj Garetha Balea, možda mu to što je šutao još od one noći u Kijevu donese ogroman profit. U igračkom smislu, razumije se.

Hitronogi Velšanin je tad poručio da nije siguran hoće li ostati u Madridu, najavio sastanak sa agentom, postavio kao uslov želju da bude starter i otišao na odmor. U međuvremenu je osluškivao što se dešava u taboru prvaka Evrope. A bilo je potresno. Tačno pet dana poslije odbranjene titule Lige šampiona Zinedine Zidane je podnio ostavku, u međuvremenu je uz još jednu buru angažovan Julen Lopetegui, a onda je još snažniji fudbalski zemljotres pogodio glavni grad Španije, objavom da se Cristiano Ronaldo seli u Juventus, piše Mozzartsport.

Ta dešavanja mogla bi konačno da promjene status Garetha Balea, koji je od fudbalera projektovanog za odlazak – na kome bi i sam insitirao, jer kod Zidanea sigurno ne bi dobio značajniju ulogu – postao poželjan u Realu. Zato AS uvjerava da je njegov menadžer otkazao sastanak sa čelnicima kluba, svjestan da se situacija okrenula za 180 stepeni. Osim toga, u ponedjeljak "Los Blancosi" počinju pripreme i očekuje se da poslije prvog treninga Lopetegui pozove Balea u kancelariju i saopšti mu da li ga i gdje vidi u timu i je li spreman da ga tretira kao fudbalera u prvih 11.

U slučaju pozitivnih signala novog trenera, Bale bi konačno mogao i da izađe iz sjenke kojom ga je prekrio CR7. Portugalac se seli u Italiju što bi trebalo da otvori prostor nekad najskupljem igraču svijeta da konačno u kontinuitetu pokaže zbog čega je doveden na stadion Santiago Bernabeu. Ta riječ „kontinitet“ jedino i brine Lopeteguija i zvaničnike Reala, jer je Velšanin za pet godina na terenu proveo tek 53,3 posto mogućeg vremena.

Bude li odgovor trenera Reala negativan, tek onda će Baleov agent krenuti u ofanzivu i poraditi na povratku svog klijenta u Englesku, gdje Manchester Unijted i Tottenham slove kao najlogičniji potencijalni kupci. Pogotovo što su i jedni i drugi spremni da plate više od 100.000.000 eura, ako ga Madriđani ne budu željeli. U svakom slučaju će profitirati: ili će im na sportskom planu ostati igrač sposoban da pravi razliku ili će ga prodati po cijenu većoj od one koju su platili leta 2013.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH