Umjesto Petrovića Slobodu će voditi Smajić

smaja ad

Prozivku nogometaša Slobode sutra na Tušnju neće obaviti Slavko Petrović, nego Admir Smajić.

Iako je na službenoj stranici Slobode najavljeno da će sutra u 10.00 sati prvi trening Tuzlaka voditi Petrović, koji je bio na čelu stručnog štaba Slobode u drugom dijelu minulog prvenstva BiH, došlo je do neočekivanog obrta.

Predsjednik Slobode Senad Mujkanović rekao je za Fenu da su razgovarali i korektno se rastali s Petrovićem, ali da se mijenja koncept ekipe za naredni šampionat.

„Želimo promijeniti koncept i uozbiljiti rad s ekipom, pa smo se odlučili za Smajića, koji je proslavljeno nogometno ime. On će biti tim menadžer i glavni koordinator svih pogona u Slobodi. Prvi trener bit će Milenko Bošnjaković, a ostat će u stručnom štabu sadašnji pomoćnici Spahić i Ribić, dok ćemo angažovati još kondicionog trenera“, rekao je Mujkanović.

Smajić je kao igrač nastupao za beogradski Partizan i švicarske klubove Neuchatel Xamax, Basel i Young Boys. Igrao je i za reprezentaciju Jugoslavije i BiH, dok je kao trener vodio ekipe Young Boysa i francuskog Siona, a jedan mandat bio je i selektor U-21 reprezentacije BiH.

Prozivka igrača Slobode bit će obavljena sutra u 09.00 sati, a sat poslije Smajić će sa saradnicima održati prvi trening.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH