Utakmica odluke: Mogu li se Zmajići revanširati Republici Irskoj za poraz iz Hrvatske?

zmajici odluka

Zmajići su poslije dva kola na trećem mjestu sa omjerom od pobjede i poraza i gol razlikom 3:6 dok je Republika Irska drugoplasirana sa istim brojem bodova, ali boljom gol razlikom (1:2) što znači da im uoči duela sa našom reprezentacijom odgovara i neriješen rezultat.

Zmajići su pobijedili Dansku rezultatom 3:2 dok su poraženi od Belgije sa 4:0, a Irci su slavili protiv skandinavske selekcije sa 1:0 dok su od reprezentacije Belgije poraženi rezultatom 2:0.Zanimljivo, i na prethodnom Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, naša reprezentacija je bila u grupi zajedno sa Republikom Irskom koja je u drugom kolu slavila rezultatom 2:1 nakon čega je naša reprezentacija poražena od Njemačke i time smo završili svoj nastup u grupnoj fazi Evropskog prvenstva.

Roache je doveo Irce u vodstvo u sedmoj minuti susreta da bi šest minuta kasnije Vještica izjednačio rezultat na 1:1, a konačan rezultat i pobjedu Ircima je donio Idah sa jedanaest metara u 29. minuti. Vrijedi istaći da je utakmicu obilježio kontroverzan jedanaesterac kojeg je napravio Rijad Sadiku budući da se čini da je prekršaj napravljen van kaznenog prostora, ali sudija Verssimo iz Portugala nije bio takvog mišljenja, te je pokazao na bijelu tačku.

To je bio i jedini duel ovih reprezentacija, a utakmica BiH-Irska se igra sutra sa početkom u 14 sati na stadionu St. George's Park u Burtonu, a glavni arbitar je Halil Umut Meler iz Turske sa pomoćnicima Peterom Koborom iz Mađarske, te Levanom Todrijom iz Gruzije. Četvrti sudija je Tihomir Pejin iz Hrvatske.

Republika Irska-Bosna i Hercegovina 2:1 (Roache 7’, Idah (p) 29'; Vještica 13’)

Republika Irska: Maher, O'Connor (66. Thompson), Collins, Doherty, Ledwidge, Roache (71. Kavanagh), Bolger, O'Farrell, Nolan, Idah, Connolly.

BiH: Kršić, Gazibegović, Sadiku, Vještica, Tegeltija, Santrač, Sejdović (71. Brknić), Omerović (53. Marušić), Imamović, Savić, Mehanović (55. Škanjić).

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH