Atletico, Arsenal, RB Salzburg i Marseille u polufinalu LE

redddd

Poznati su i svi učesnici polufinala Lige Evrope, drugog najznačajnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi.

Među četiri najbolje ekipe plasirali su se Arsenal, Marseille, Red Bull Salzburg i Atletico Madrid.

CSKA i Arsenal remizirali su u Moskvi 2:2, ali je Arsenal je zahvaljujući trijumfu od 4:1 u prvom meču ušao u polufinale Lige Evrope. Chalov i Nababkin su pogađali za domaće, a da tim Arsenea Wengera ne bude poražen u ovom meču pobrinuli su se Welbeck i Ramsey.

Marseille je u gostima kod RB Leipziga izgubio sa minimalnih 1:0, ali u uzvratu su zahvaljujući autogolu Ilsankera, Sarru, Thauvinu, Payetu i Sakaiju izborili polufinale. Bilo je 5:2, a poraz gostiju su ublažili Bruma i Augustin.

Sporting je golom Montera slavio sa 1:0 protiv Atletico Madrida, ali su gosti prošli dalje budući da su u prvom meču slavili sa 2:0.

Senzaciju je napravio Red Bull Salzburg. Oni su od Lazija u Rimu izgubili sa 4:2, ali su u uzvratu bili bolji sa 4:1, i tako sa ukupnih 6:5 prošli u polufinale Lige Evrope.

Immobile je doveo Lazijale u vodstvo u 55. minuti, i činilo se da je tada sve gotovo. Ali onda je izjednačio Dabbur u 56 i najavio preokret kakav se rijetko viđe.

U intervalu od 72. do 76. minute redom su pogađali Haidara, Hwang Hee-Chan i Lainer sa konačnih 4:1 u ovom meču i prolaz dalje.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH