Ekspert: Mislim da je sudac pogriješio

ekspertttttt

Sudijski ekspert Mateo Beusan smatra da je engleski sudija Michael Oliver pogriješio kada je u 93. minuti susreta Real Madrid - Juventus dosudio penal za kraljevski klub.

"Bilo je nekakvog kontakta, ali je li to dovoljno za penal? Mislim da ne. Nisam vidio ni to udaranje nogom nakon toga. Morate biti hrabri da dosudite penal u ovoj situaciji. Mislim da je sudac pogriješio", kaže Beusan.

Najpopularniji hrvatski nogometni analitičar Joško Jeličić slaže se da u duelu nije bilo dovoljno intenziteta za najstrožu kaznu.

"Više od svega mi govori reakcija Buffona, bio je tri metra blizu i ja mu vjerujem. Sjetite se kako je nakon 3:0 čestitao Realu u Torinu. Tužno je ovo vidjeti. Tužno je da se ovako oprašta. Teško bi ovakvu situaciju sudili na drugoj strani...", tvrdi Jeličić, prenosi Index.

Juventus je nakon domaćeg poraza u prvoj utakmici od 3:0 došao na prag ogromnog iznenađenja. "Stara dama" je do sudijske nadoknade večerašnjeg meča u Madridu vodila protiv Reala s 3:0.

Međutim, kada je izgledalo da će meč otiću u produžetke, Real dolazi do gola koji mu je donio konačnu pobjedu, a realizator s bijele tačke bio je Ronaldo.

Golove za Juventus na stadionu Santiago Bernabeu postigli su Mario Mandžukić u 2. i 37. minutu, te Blaise Matuidi u 67. minutu utakmice.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH