Musa novi šef stručnog štaba Čelika

mus

Uprava Nogometnog kluba Čelik Zenica za novog šefa stručnog štaba imenovala je Slavena Musu, a sa njim će u nastavku rada sa prvom ekipom Čelika, kao pomoćni treneri, raditi Jasmin Đidić i Asim Hrnjić, dok će kao trener golmana raditi Goran Brašnić.

Slaven Musa je četvrti trener ekipe nakon 18 odigranih kola, a do sada je u karijeri vodio Branitelj, zatim premijerligaše Zrinjski, Široki Brijeg, Vitez i GOŠK.

Osnovni zadatak Slavena Muse je opstanak ekipe Čelika u Premijer BH Telecom ligi BiH, što je zaista veliki izazov za mladog trenera i njegov štab s obzirom na to da se njegov tim nalazi na pretposljednjem mjestu sa samo deset osvojenih bodova, od 54 boda koliko je bilo pred igračima. Matematički prikaz nedostojnog kvaliteta igrača Čelika za vrhunska natjecanja najbolje pokazuje koliko će problema imati trener Slaven Musa u nastavku prvenstvenih utakmica.

U NK Čelik su zadovoljni urađenim dogovorom sa Slavenom Musom, koji će ove sedmice prilagoditi plan priprema i pojačanja za ekipu. Jedan dio pripremnog perioda ekipa Čelika će provesti u Antaliji gdje će odigrati niz utakmica, tako da bi momčad, kao domaćin, bila spremna za prvi nastup nastavka prvenstva 17. februara protiv Viteza.

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH