Jagodić se i bez četvorice igrača nada pobjedi

vitez slo

Osokoljeni remijem na neugodnom terenu u Krupi na Vrbasu, nogometaši tuzlanske Slobode obećavaju dobar rezultat i u Vitezu.Trener Vlado Jagodić na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da Slobodi već duže vrijeme odgovara teren u Vitezu, mada je loš i ne dopušta iskazivanje nogometnih vještina, nego u prvi plan nameće taktiku.

– U Vitez ćemo povesti 19 igrača među kojima će biti i Amer Osmanagić, ali nije sigurno da će igrati. Stavio se na raspolaganje Aleksandar Lazevski, ali nažalost, ne možemo računati na kažnjenog Sulejmana Krpića, te na povrijeđene Anela Husića, Ismara Hairlahovića i Adnana Zukića – kazao je Jagodić.

Podsjetio je da Sloboda, kao i Vitez, ima samo bod u tri kola. Vitežani su samo jednom zatresli protivničku mrežu, dok Tuzlaci nisu nijednom.- Cijelu sedmicu radili smo na planu poboljšanja efikasnosti. Odbrana na čelu sa Aleksandrom Ignjatovićem dobro obavlja svoj posao. Bod s Krupom zaustavio je naše padanje, a sada je vrijeme da počnemo uspon. Uz svo uvažavanje ekipe Viteza, i bez imalo potcjenjivanja, smatram da je vrijeme da ostvarimo prvu pobjedu i sve ćemo učiniti da do nje dođemo – najavio je Jagodić.

Stoper Ignjatović je također ispoljio optimizam, mada je na početku obraćanja novinarima rekao da “Sloboda trenutno nije u poziciji da bilo kome prijeti”.- Ovo je možda dobra prilika da osvojimo tri boda koja bi nam mnogo značila u nastavku prvenstva, posebno što nam u narednom kolu dolazi aktuelni prvak države. Imamo dosta problema oko sastava, nekoliko igrača u napadu nam ne igra. Međutim, mislim da smo dovoljno pametni i iskusni da u ovom trenutku zbijemo redove i pokažemo da smo pravi – kazao je Ignjatović.

Sloboda u okolicu Viteza odlazi danas i tamo će biti u karantinu. U 17 sati imat će trening nakon kojeg će biti poznat sastav „crveno-crnih“.Utakmica Vitez – Sloboda igra se u subotu od 17 sati.

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH