Zidane i Mourinho najavljuju pobjedu u Skoplju

zidane

Šefovi stručnih štabova Real Madrida i Manchester Uniteda Zinedine Zidane i Jose Mourinho su u Skoplju najavili da u meču žele osvojiti trofej Super kupa Evrope i tako početi novu sezonu.Aktuelni osvajači Lige prvaka i Evropa lige Real i Manchester Utd sutra će se na areni “Filipa II“ u Skoplju sastati u 42. UEFA-inom meču za trofej Super kupa Evrope, a Zidane je na konferenciji za novinare kazao da je to prvi zvanični meč Reala u novoj sezoni i da je veoma važno da otvaranje sezone bude pobjedom.

“Kao i uvijek, mi ćemo na terenu igrati svoju igru. Dobro poznajemo ekipu Manchestera, ali bitno je to šta ćemo mi sutra učiniti. Došli smo ovdje da pobijedimo i drugo nam nije važno”, poručio je Zidane.

Nekada slavni fudbalski as, a danas stručnjak, Zidane, je kazao da cijeni velike uspjehe koje je njegov sutrašnji suparnik Mourinho ostvario dok je s klupe vodio i Real Madrid, te je kazao da i on radi na tome da ostavi dobar trag u tom klubu.

“Svaki tim želi pobijediti Real Madrida, jer smo mi najbolji klub na svijetu. Svjesni smo da nam je svake godine teže, ali imamo renome i pobjednički duh kojim se borimo da ostanemo na vrhu”, kazao je Zidane.

Zidane je kazao da se najveće Realove zvijezde Cristiano Ronaldo i Gareth Bale osjećaju dobro i da će sutra biti na raspolaganju timu. Ronaldo zbog Kupa konfederacija nije bio s timom iz Madrida na pripremama, a Bale se vraća na teren nakon četveromjesečne pauze zbog povrede.

Mancheste United ima probleme s nekoliko povrijeđenih igrača, ali Mourinho je danas poručio da je meč za Super kup Evrope posebna poslastica za svakoga, a posebno kada se igra protiv velikana poput Reala ili Barcelone.

“U ovakav meč se ne izlazi tek tako. Mi smo došli da uživamo u ovom trenutku”, kazao je Mourinho.Na upit da li su tačni medijski navodi da je Velšanin Bale na listi želja Manchester Uniteda, Mourinho je kazao da će sutrašnji nastup tog igrača u dresu Real Madrida biti očit signal da želi ostati u Madridu. “Ako ne bude igrao, kao i drugi klubovi, i mi ćemo dati sve od sebe da ga dovedemo u svoje redove. Ja se želim za njega boriti, ako krene ka izlaznim vratima iz Reala”, otvoreno je poručio Mourinho.

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH