Remi Krupe i Slobode

kolja

Fudbaleri Krupe i Slobode odigrali su jako zanimljiv meč trećeg kola Premijer lige BiH, ali je on okončan bez golova, rezultatom 0:0.

Tri kola Premijer lige BiH su prošla, a Krupa i Sloboda na svom kontu imaju samo jedan gol u zbiru. Današnja utakmica je prikazala brojne nedostatke u ofanzivi ovih timova, a oni se prvenstveno odnose na realizaciju, jer u samoj igri, pogotovo Krupe, nije bilo ništa sporno. To se posebno mora istaći za ekipu Krupe, koja je nakon dva remija na gostovanjima imala izraženu namjeru da dođe do sva tri boda protiv Slobode.

Već od prve minute, redale su se šanse pred golom mladog Azira Muminovića, ali je on svaki put izlazio kao pobjednik. Prve dvije su propustili Barić i Redžić, a Barić je u 20. minuti izašao sam na golmana gostiju, ali nije uspio pogoditi mrežu Slobode. Prvu šansu za Slobodu imao je Haris Mehmedagić, ali nije pogodio mrežu domaćeg tima iz slobodnog udarca. U 52. minuti, Edis Smajić je šutirao dobro iz teške pozicije, ali je njegov udarac odbranio Jovan Kutić. Golman Krupe bio je uspješan i nakon kontranapada Slobode nakon kojeg je Zilkić šutirao poslije dodavanja Smajića.

Na drugoj strani mu se revanširao Azir Muminović fenomenalnom intervencijom nakon udarca Zorana Milutinovića iz slobodnog udarca u 77. minuti. Do kraja susreta, Krupa je bila dosta bolji tim i realno je reći da je zaslužila osvajanje sva tri boda, no na kraju će se morati zadovoljiti samo jednim.

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH