Remi Želje i Slobode na Grbavici

peroooo

U meču 5. kola Premijer lige BiH na stadionu Grbavica, nogometaši Željezničara i Slobode remizirali su, u a konačni rezultat glasio je 2:2.

Željo je bolje otvorio meč. Imao je nekoliko prilika, a kruna svega dolazi u 18. minuti, kada Bogičević pogađa za 1:0. Nakon gola Bogičevića šansa za Krpića, ostalo je 1:0. U 30. minuti majstorija Samira Bekrića iz Slobodnog udarca i Sloboda poravnava na 11. Grbavica je gol ispratila aplauzom, a Bekrić nije slavio protiv svog bivšeg kluba.

Pred kraj prvog poluvremena Sadiković pogađa za 2:1. U Nastavku, prilike na obje strane. Željo je prijetio preko Boje i Krpića. Sloboda je sredinom drugog poluvremena imala dobru priliku preko Livančića.

U 73. minuti prijete domaći preko Veselinovića, ostalo je 2:1. Igrala se 80. minuta kada je Grbavicu “pogodio” hladan tuš. Mladi Hodžić je u prvom dodiru s loptom nakon ulaska na teren postigao pogodak za 2:2, što se ispostavilo kao i konačan rezultat.

Nakon meča komentar su dali treneri oba tima Amar Osim i Mile Lazarević.

“Treba da budemo sretni što smo bod izvukli. U odbrani smo tako konfuzno izgledali, ne znam kako da se izrazim. Sloboda je imala 4,5 opasnih prilika. Mi smo kampovali u šesnaestercu pred kraj nismo dali gol. Neću reći da smo bili neodgovorni, Sloboda je odigrala mušku utakmicu i čestitam. Sad idemo Širokom, najteže gostovanje”, rekao je Osim.

“Publika je divna. Uposjeli smo se vratiti dva puta. Kad se sve sabere prezadovoljni smo. Napokon se u duelu Želje i Slobode moglo šta vidjeti. Kvalitetna utakmica, čestitam momcima. U fudbalu se nikad se može predvidjeti neke stvari. Drago mi je zbog Hodžića i gola˝, istakao je Lazarević.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH