Facebook ide korak dalje: Uskoro aplikacija za gledanje TV-a

pomettn

Facebook kompanija ne prestaje sa iznenađenjima, a sada izlaze iz IT te konteksta društvenih mreža, a sa novom opcijom - mogla bi napraviti pravu pometnju.

Svijetu televizije pogotovo, jer se radi na testiranju platforme Watch, koja će korisnicima najrasprostranjenije društvene mreže omogućiti gledanje i komentarisanje TV sadržaja u stvarnom vremenu.

Iz kompanije su odlučili da se uvuku u aspekte klasične televizije, a korisnicima će pružati direktni TV program sa svoje platforme.

Watch će uskoro biti dostupan na mobilnim telefonima, računarima, tabletima i pametnim televizorima sa aplikacojom Facebook.

Ona će omogućiti istovremeno gledanje i komentarisanje TV sadržaja, a najavljeno je kako će se moći birati između mnoštva TV serija.

Watch je platforma za sve stvaratelje i izdavače koji traže publiku, žele stvoriti zajednicu strastvenih obožavatelja i zaraditi. Smatramo da će velik broj Facebookovih emisija biti uspješno, najavili su iz Facebooka.

Među serijama koje posebno ističu su Nas Daily (dnevna emisija u čijem nastajanju sudjeluju obožavatelji iz cijelog svijeta), Gabby Bernstein (emisija uživo koju vodi istoimena motivacijska trenerica i autorica), Kitchen Little (emisija popularne stranice Tastemade namijenjena djeci koja će ih na zanimljiv i zabavan način učiti kuhati), utakmice MLB (prijenos jedne bejzbol utakmice sedmično).

Watch će zasad biti dostupan samo malom broju korisnika u SAD-u, no u planu je veoma brzo ponuditi uslugu i većem broju ljudi.

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH