Uhapšen osumnjičeni za napad u Parizu

parizzz

Uhapšena je osoba koja se sumnjiči da je jutros BMW-om tamne boje udarila u grupu vojnika, a zatim pobjegla, prenosi Anadolu Agency (AA).

Napad je izveden u jutarnjim satima na području Levallois-Perretu u Parizu, a tokom potrage za napadačem uhapšena je jedna osoba, koja je povrijeđena.

Sigurnosni izvori navode da je uhapšen u automobilu koji se kretao iz Pariza prema Calaisu, na sjeveru zemlje. Osumnjičeni je ranjen tokom hapšenja.

Šest francuskih vojnika je povrijeđeno nakon što ih je automobilom udario nepoznati napadač u predgrađu Pariza. Incident se dogodio jutros u pariskom predgrađu Levallois-Perret. Napadač se odmah nakon što je udario vojnike udaljio s mjesta događaja, a policija je krenula u potragu za njim.

Napadač je pobjegao nakon što je udario šest članova Operation Sentinelle, koji su dio mjera uvedenih tokom vanrednog stanja nakon terorističkih napada u Parizu prije dvije godine. Vojnici su stajali pored vozila oko osam sati na Place de Verton, u blizini gradske vijećnice.

Među šest povrijeđenih vojnika tri se nalaze u teškom zdravstvenom stanju.

Ministar unutrašnjih poslova Gerard Collomb izjavio je da je napad namjerno izveden te da ga je izvela jedna osoba.

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH