Blamaža „Bijelog dugmeta: Turbo folk i jeftini balkanski šund

Nekadašnji članovi kultnog benda Bijelo dugme, Goran Bregović, Alen Islamović i Tifa sinoć su održali koncert u Dizeldorfu u Njemačkoj. Ipak, koncert je prekinula policija, a obožavatelji na društvenim mrežama su se požalili na izuzetno lošu organizaciju, piše Klix.ba

Koncert u Dizeldorfu se trebao održati u sklopu turneje koja nosi naziv "Ko ne poludi nije normalan", a kojom se obilježava 40 godina od osnivanja Bijelog dugmeta. U sklopu ove turneje, članovi Bijelog dugmeta planiraju nastupiti u još nekoliko njemačkih gradova, a organizator turneje je Brane Ivić, a producent Adis Gojak.

Organizator koncerta u Dizeldorfu je agencija Dvamedia.tv iza koje stoji Huzeir Arslanović. Iako je za koncert u Dizeldorfu vladao veliki interes, a karte su bile rasprodate još mjesec dana unaprijed, bend i organizatori se nisu proslavili. Sudeći prema posjetiocima koncerta Bijelog dugmeta u Dizeldorfu i njihovim komentarima na Facebook stranici ovog događaja, koncert je bio "blamaža", "bruka i sramota" i "dno dna".

Posjetitelji traže novac nazad jer, kako navode, nisu dobili uslugu za koju su platili kartu od čak 30 eura. Koncert je, kako navode, prekinula policija, ulaz na koncert je bio otežan, posjetioci su dugo čekali u redovima, piće je bilo preskupo, ozvučenje izuzetno loše, a na jako veliki broj ljudi je bilo premalo toaleta.

Posjetitelji su se žalili i na muziku Gorana Bregovića, opisujući je "turbo folkom i jeftinim balkanskim šundom", nazivajući sinoćnji koncert "rekvijemom za Bijelo dugme" i "noći kad je turbo (trubo) folk definitivno nokautirao rock'n'roll", prenosi Klix.ba.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH