Austrijskoj parlamentarki prijete smrću zbog solidarnosti s muslimanima

Martha Bissman

Austrijska parlamentarka Martha Bissman koja je nedavno, u znak protesta na zabranu nošenja marame u njenoj zemlji, stavila maramu tokom obraćanja u parlamentu, zbog solidarnosti s austrijskim muslimanima našla se na meti ekstremnih desničara, a čak je suočena i s prijetnjama smrću, javlja Anadolija.

Bissman, koja je digla glas protiv nepravde prema muslimanima u njenoj zemlji, uključujući i zabranu nošenja marame u osnovnim školama, u razgovoru s novinarom Anadolijom kazala je kako je izložena brojnim uvredama i negativnim stavovima, te kako je po prvi put primila i prijetnje smrću.

Kazala je kako je prije dva dana primila pismo u kojem joj je prijećeno smrću, a u vezi kojeg je pokrenut sudski proces.

"Otkad sam iskazala svoju solidarnost s muslimanima dobila sam veliki broj protivnika", pojasnila je Bissman, no podvukla je kako ju prijetnje smrću neće zastrašiti.

Austrijska parlamentarka Martha Bissman je tokom rasprave o zabrani nošenja marame u Austriji, u znak protesta stavila maramu tokom obraćanja u parlamentu, a nakon što je pokrila glavu, kazala je:

"Šta se promijenilo? Jesam li sad drukčija, je l' sad nisam slobodna? Mi možemo da učimo od muslimanskih žena."

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH