Naseru Keljmendiju sud ponovo odredio zatvorski pritvor

naser

Portparol Apelacionog suda Arber Jashari potvrdio je za Anadoliju odluku da se Keljmendi iz kućnog pritvora vrati u zatvorski pritvor.

"Sudsko vijeće Apelacionog suda Kosova, koga čine dvojica međunarodnih sudija EULEX-a i jedan domaći sudija, usvojilo je 13.aprila 2017. žalbu Tužilaštva protiv odluke Osnovnog suda u Prištini od 3. aprila 2017. Odluka Osnovnog suda je poništena, dok je naređena mjera pritvora od dva mjeseca okrivljenom Naseru Keljmendiju, do 3. juna 2017.", naveo je Jashari.

Apelacioni sud je, dodaje on, utvrdio da postoje zakonski osnovi navedeni u odredbama Zakona o krivičnom postupku, za određivanje ove mjere.

Advokat Nasera Keljmendija Besnik Berisha je za Anadoliju potvrdio samo da se njegov klijent nalazi u bolnici na liječenju.

Odluku o prebacivanju Keljmendija u kućni pritvor, Osnovni sud u Prištini donio je 20. februara ove godine.

Keljmendi je uhapšen na Kosovu početkom maja 2013. godine na osnovu Interoplove potjernice, koju je izdala Bosna i Hercegovina, a optužnica je podignuta od strane Specijalnog tužilaštva Kosova jula 2014. Suđenje je počelo januara 2015. godine i Keljmendi se tada izjasnio da nije kriv po optužici.

On se tereti da je bio vođa kriminalne organizovane grupe koja se bavila organizovanim kriminalom i prodajom droge, a tereti se i za ubistvo Ramiza Delalića Ćele u Sarajevu 2007. godine.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH