Srbija: Uhapšene 53 osobe zbog korupcije

srbija

Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je policija Srbije u opsežnoj akciji, usmjerenoj na sprečavanje i suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije, uhapsila 53 osobe, koje se sumnjiče da su nanijeli štetu državnom i lokalnim budžetima veću od deset miliona eura.

Policija je podnijela i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 25 ljudi osumnjičenih za više različitih krivičnih djela, posebno vezanih za zloupotrebe u državnim organima.

- Procenjuje se da su ova lica od 2005. godine do danas budžetima Srbije, Autonomne Pokrajine Vojvodina, lokalnim samouprava i drugim privrednim subjektima nanijeli štetu višu od 10 miliona eura - istakao je Stefanović.

Stefanović je rekao da su među uhapšenima inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaposleni u saobraćajnom preduzeću "Lasta" Beograd, članovi upravnog odbora Veterinarskog zavoda "Zemun", kao i 13 policijskih službenika koji su radili na poslovima registracije vozila i odgovorna lica javnih–komunalnih preduzeća, saopćio je MUP Srbije.

- Ova akcija još je jedan ozbiljan pokazatelj da je država odlučna da se obračuna sa svim oblicima kriminala i korupcije i da niko ko je otimao novac građanima Srbije neće biti zaštićen, niti ga bilo kakav položaj, politička pripadnost ili funkcija koju obavlja može zaštiti od krivičnog gonjenja - poručio je Stefanović.

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH