U eksploziji u Kragujevcu jedna osoba poginula, 25 povrijeđenih

kragujevac

Potpukovnik Vojske Srbije Miroslav Perišić poginuo je u eksploziji koja se dogodila tokom gašenja požara u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu, saopćeno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

U ovoj nesreći povrijeđeno je 25 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a, dok se za tri osobe traga.

Svi povrijeđeni zbrinuti su u kragujevačkom Kliničkom centru i van su žživotne opasnosti.

Najveći broj vojnika i policajaca koji je intervenisao u Tehničkom-remontnom zavodu u Kragujevcu nosio je pancire, što je spriječilo veće povrede, saznaje RTS.

Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević rekao je da je požar ugašen, ali da postoji opasnost od novih eksplozija.

Đorđević je rekao novinarima u Kragujevcu, nakon obilaska Tehničko-remontnog zavoda, da je prilikom druge detonacije poginuo potpukovnik Miroslav Perišić, kao i da su nestale tri osobe za kojima se intenzivno traga.

"Nestala lica se nalaze u opasnoj zoni, kojoj trenutno ne možemo da priđemo. Iz Beograda su krenule ekipe Ministarstva odbrane koje treba da donesu robot i dron pomoću kojih treba da vidimo kakvi su uslovi za prilazak objektu", rekao je Đorđević.

On je izrazio saučešće porodici Perišića, za koga je naveo da je 26 godina bio zaposlen u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane, a da je dvije godine radio u Tehničko-remontnom zavodu.

Prva eksplozija se dogodila u 13.20 sati u magacinu u kome je bila velika količina tromblonskih mina i drugih vrsta municije.

Tokom gašenja požara došlo je do još jedne eksplozije u 13.45 sati, a potom se krov magacina urušio od visoke temperature tokom gašenja požara.

Od eksplozija su se u cijelom gradu zatresli prozori, a požar je gasilo četrdeset vatrogasaca, pripadnika vojske i zaposlenih Tehničko-remontnog zavoda.

Eksplozivna sredstva u magacinu bila su pripremljena za rasklapanje i uništenje.

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH