Migranti legli na cestu, intervenisala policija

migran cest

Skupina od 50-ak migranata blokirala je privremeno, lijeganjem na kolnike, Granični prijelaz Maljevac kod Velike Kladuše, potvrđeno nam je u MUP-u Unsko-sanskoga kantona.

Izgred se dogodio u poslijepodnevnim satima, navodno zbog odluke velikokladuških općinskih vlasti da ih izmjesti iz parka u središtu grada, gdje su posljednjih mjeseci boravili pod vedrim nebom.

Brzom intervencijom policijskih snaga s obje strane državne granice, i BiH i Hrvatske, koje su na lice mjesta uputile svoje postrojbe za posebne namjene, prosvjednici su se razišli, a prijelaz Maljevac deblokiran, navode isti izvori, bez uporabe sile.

U međuvremenu, u Bihaću je povodom narastajuće migrantske krize u ovom dijelu BiH, s predstavnicima kantonalnih i gradskih vlasti, kao i Međunarodne organizacije za migracije, razgovarao ministar sigurnosti naše zemlje Dragan Mektić.

Nakon jučerašnjih zaključaka i operativnog plana utvrđenoga na razini Vijeća ministara BiH, dogovoreno je da se na terenu u najkraćem roku utvrdi lokacija i osigura prihvatni centar izvan urbanih zona kako bi se migrantima osigurao adekvatan smještaj, ali i smanjili sigurnosni i zdravstveni rizici općenito.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH