“Saobraćajnica smrti” u Tojšićima već uzela osam života

dzaf

U nesreći u subotu navečer kod mosta „Sead Džafić“ poginuli su vozač Halil Zahirović i suvozačica Asmira Smajić. U drugoj stravičnoj nesreći u nedelju navečer u Tojšićima poginule su dvije osobe, a šest ih je povrijeđeno. Maloljetni Muhamed M. stradao je kao suvozač, a u drugom autu je poginula Edina Islamović.

“Za sada se ne zna tačan uzrok, najvjerovatnije da je nepažnja jednog od vozača. Da li je bilo preticanje ili nešto drugo utvrdit će istraga. Što je najžalosnije imamo dva smrtno stradala i šest povrijeđenih lica”, kaže za N1 Izudin Šarić, portparol MUP-a TK. Šest povrijeđenih osoba smješteno u UKC Tuzla, a jedna osoba je primljena sa teškim tjelesnim povredama. Na ovom pravcu u Tojšićima zadnjih nekoliko godina, poginulo je osam lica.

Do septembra ove godine u Tuzlanskom kantonu se dogodilo 1.157 saobraćajnih nesreća gdje je poginula 31 osoba, što je više za 20 procenata nego u istom periodu prošle godine.”Ono što zabrinjava je učešće vozača kao glavnog krivca, kod nas se to kreće oko 95 posto, znači samo 5 procenata otpada na ispravnost vozila, kolovoz i vremenske uslove, što je zabrinjavajuće”, ističe Šarić za N1.

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH