BIRN: Uhapšen direktor Agrokomerca

lisss

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su, po nalogu sarajevskog Kantonalonog tužilaštva direktora "Agrokomerca" Ermina Mujića koji se sumnjiči za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja u vezi sa primanjem dara i drugih oblika koristi.

Kako saznaje Balkanska istraživačka mreža u BiH (BIRN BiH), uhapšen je direktor "Agrokomerca" iz Velike Kladuše Ermin Mujić. Iz SIPA-e su saopštili da je osumnjičena osoba u svojstvu odgovorne osobe tražila veći novčani iznos na ime određenog zakupa kako bi sebi pribavila protivpravnu imovinsku, a na štetu privrednog društva u kojem obnaša dužnost odgovorne osobe.

Aktivnosti se, dodaju iz SIPA-e, realizuju po naredbama sarajevskog Općinskog suda i Kantonalnog tužilaštva, te se izvode pretresi na više lokacija u Unsko-sanskom kantonu radi pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U SIPA-i su još rekli da će osumnjičeni nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama uz izvještaj o počinjenom djelu biti Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH