Uskoro prodaja kladanjskog preduzeća: Bh. fudbaleri zainteresirani za kupovinu ‘Muške vode'?

mus vo

Naredne sedmice će biti raspisana prva javna prodaja kladanjskog preduzeća Muška voda. Kantonalna vlada očekuje da će stečajni postupak u potpunosti revitalizirati ovaj nekadašnji turistički biser Tuzlanskog kantona.

Prema procjenama sudskih vještaka, vrijednost kladanjske Muške vode, dragocjenog turističkog kompleksa Tuzlanskog kantona je oko tri miliona 300 hiljada maraka. Kompleks se prostire na 66 duluma zemljišta, te obuhvata hotel i bungalove, igralište i sportske terene, i nije dozvoljena parcijalna kupovina, objavila je FTV.

“Potraživanja radnika, ne samo radnika nego i svih povjerilaca je oko milion i 300 hiljada, tako da se prodajom naše imovine, imovine dioničkog društva mogu pokriti sva potraživanja te da može ostat sredstava za druga potraživanja poput dionica”, rekao je Šahsudin Halilović, član Odbora povjerilaca preduzeća Muška voda.

Iako je prije stečaja šest ranijih prodaja bilo neuspješno, trenutno vlada interes za kupovinu Muške vode.”Stečajna upravnica nas je obavijestila da imamo tri ozbiljna kupca, a Vlada Tuzlanskog kantona je preuzela na sebe put koji će biti rekonstruisan do Muške vode”, kaže Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK.

Nezvanično saznajemo da su pojedini bh. fudbaleri zainteresovani da postanu vlasnici ovog kompleksa, a među ozbiljnim potencijalnim kupcima je i kupac iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.”Oni potencijali koji nisu stavljeni u funkciju turizma i turističke privrede itekako fale ovom kantonu”, kaže Miralem Mešković, voditelj Turističke zajednice TK.

“Kladanj bi dobio u perspektivi ogromnu mogućnost da zaposli veliki broj ljudi, da pored toga da rade i djeluju drugi objekti i subjekti”, izjavio je Šahsudin Halilović, član Odbora povjerilaca preduzeća Muška voda.U okviru prve javne prodaje obuhvaćena je i prodaja odvojene imovine u centru grada, a u pitanju je veći kancelarijski prostor. S obzirom na to da su ukupna potraživanja manja od vrijednosti procijenje imovine, mnogi su optimistični da će stečajni postupak u potpunosti revitalizirati ovo preduzeće, navodi FTV.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH