Dvoje djece i dalje životno ugroženo

ugrozennnn

Dvoje djece i dalje je u kritičnom stanju i nalaze se na intenzivnoj liječničkoj skrbi u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Split, troje odraslih je stabilno, a jedan muškarac jučer je preminuo na brodu u akvatoriju Hvara zbog još uvijek neutvrđenih uzroka, javlja Anadolu Agency (AA).

Liječnici KBC-a Split još uvijek nisu sigurni koji je uzrok zbog kojeg se dvoje djece nalazi u stanju opasnom po život zbog višestrukih zatajenja organa.

Riječ je o talijanskim državljanima koji su jučer oko 10 sati uplovili u hvarsku luku, gdje je policija ustanovila smrt jednog muškarca, a pet osoba sa simptomima trovanja hitno je helikopterom prevezeno u KBC Split.

U početku se nagađalo o trovanju morskim školjkama, pa je suspektni restoran u kojem su Talijani objedovali pod inspekcijskim nadzorom, no liječnici iz KBC-a Split smatraju kako je vjerojatnija priča o trovanju ugljičnim monoksidom iz prostora brodskog motora.

Intenzivna istraga je u tijeku, a očekuje se kako će liječnici tijekom dana izići s konkretnim podacima o uzrocima ove tragedije uslijed koje se dvoje djece, od pet i 14 godina, još uvijek bore za život u splitskoj bolnici.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH