'Određeni broj krivičnih djela su počinili migranti'

djela mig

Mnogi od migranata kojima Tuzla posluži kao prolazna ruta, nakon prijave u Uredu za strance se odluče neko vrijeme zadržati u ovom gradu, što stvara dodatne probleme lokalnoj zajednici.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su potvrdili da je evidentiran određeni broj krivičnih djela koja su u proteklom periodu počinili migranti. Zabilježeno je i nekoliko incidenata i tučnjava.

Dvojici osumnjičenih državljana Alžira Kantonalni sud u Tuzli na prijedlog Tužilaštva Tuzlanskog kantona odredio je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da su počinili ubistvo migranta, u noći sa ponedjeljka na utorak, na parkingu Robne kuće Tuzlanka.

Ovo krivično djelo je počinjeno na svirep način, budući da je ubijeni zadobio deset ubodnih rana nožem, usljed kojih je preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Motiv ubistva nije poznat.

Najveći problem sa kojim se susreću u Tužilaštvu ovog kantona prilikom istrage je taj, što je nekada nemoguće utvrditi identitet migranata, budući da ne posjeduju nikakve dokumente i da nisu u sistemu baze biometrijskih podataka.

federalna.ba

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH