Glavni osumnjičeni za ubistvo policajaca - Njegoslav Milinković zvani Ljutan, nije u BiH, javio se sa Zlatibora

olicija pucnjava hayat 02

Osumnjičeni Milinković (krajnji desno) sa pomagačima Petričevićem i Košarcem - sukobio se sa policijom na Ilidži 2016.godine. 

 

Sarajevski policijski istražitelji identifikovali su glavnog osumnjičenog za ubistvo dvojice njihovih kolega koje je počinjeno u petak.

Riječ je Njegoslavu Milinkoviću iz Istočnog Sarajeva koji je ranije privođen zbog učestvovanja u krađama automobila, prenijeli su sinoć federalni mediji pozivajući se na neimenovane policijske izvore. 

Za Milinkovićem (32) koji je u bijegu je raspisana policijska tjeralica. Kako javlja Dnevni Avaz pozivajući se na izvore bliske istrazi, Milinković se već javio policiji u Istočnom Sarajevu i rekao da se nalazi na Zlatiboru, te tvrdi da nema nikakve veze s ubistvom policajaca.

Policajci Adis Šehović (43) i Davor Vujinović (46) ubijeni su u petak ujutro u sarajevskom naselju Alipašino polje kada su tokom redovne ophodnje naišli na osobe koje su pokušavale ukrasti automopbil golf. Jedan ili više napadača na njih su bez ikakvog upozorenja pucali iz automatske puške pri čemu je Šehović ubijen na mjestu a Vujinović je usljed teških povreda umro u bolnici.

Osumnjičeni za ubistvo policajac Njegoslav Milinković od ranije je poznat policiji, jer je zajedno sa sa Bojanom Košarcem i Savom Petričevićem, svi iz Mokrog kod Pala, imao obračun vatrenim oružjem sa policijom Kantona Sarajevo na Termalnoj rivijeri na Ilidži 4. avgusta 2016. godine.

Do okršaja je došlo kada su Petričević, Milinković i Košarac pokušali obiti BMW. Ubrzo ih je okružila policija, ali su se odbili predati pa su zapucali na policajce.

U tom okršaju je ranjen Petričević, koji je 25 dana poslije umro u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

U međuvremenu su podignute optužnice protiv Košarca i Milinkovića.

Dosta pripadnika MUP-a KS smatra i da je patrola na Alipašinom Polju napadnuta jer su se nedavno, također, na području sarajevske općine Novi Grad policajci sukobili s automafijašima. Tada je, navodno, ranjen jedan kradljivac, a automafijaši su pobjegli na područje RS. Ovaj slučaj nikada nije rasvijetljen.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH