Nestao novinar u Srbiji, u toku potraga

stefan cvetkovic

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve noćas je nestao, potvrdilo je Beti nekoliko izvora iz Bele Crkve.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je da je policija u Beloj Crkvi noćas pronašla parkirani automobil za koji je utvrđeno da ga koristi novinar i da je raspisana potraga za njim.

"Policijskoj stanici Bela Crkva noćas je prijavljeno da se u Beogradskoj ulici u Beloj Crkvi nalazi parkirano putničko vozilo marke polo na kome su otvorena vozačeva vrata i upaljena svetla. Policijski službenici su odmah izašli na lice mesta, nakon čega ja utvrdjeno da je reč o vozilu koje koristi novinar Stefan Cvetković, a koje je vlasništvo njegovog oca", navedeno je u saopštenju.

O ovom dogadjaju, kako se dodaje, odmah je obavešteno nadležno tužilaštvo, a policija je raspisala potragu sa Stefanom Cvetkovićem i za njim se intenzivno traga.

Očevici su ispričali da su na automobilu bila otvorena vrata i da je pored pronadjen Cvetkovićev ručni sat sa pokidanom narukvicom.

Agencija Beta je pokušala da stupi u kontakt sa Cvetkovićem, ali su mu svi poznati mobilni telefoni bili isključeni.

Predsednici udruženja: Hitno utvrditi šta se dogodilo sa novinarom Cvetkovićem

Nestanak novinara Stefana Cvetkovića je više nego zabrinjavajući i očekujemo da policija hitno utvrdi šta se zaista dogodilo, rekli su agenciji Beta predsednici Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Slaviša Lekić i Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović.

"NUNS insistira na hitnoj policijskoj istrazi i što bržem rasvetljavanju nestanka. Podsećam da se Cvetković bavio 'vrućim' temama kojih su se mnogi klonili i da je u fokusu njegove pažnje poslednjih meseci bilo ubistvo Olivera Ivanovića" u Mitrovici, rekao je Slaviša Lekić.

"Ako se pokaže da je on zaista kidnapovan, to će biti zabrinjavajući znak da ulazimo u novu i veoma opasnu fazu po bezbednost novinara u Srbiji", rekao je Sejdinović.

Cvetković se proteklih godina u više navrata žalio da mu prete različiti političko-tajkunski moćnici.

On je 19. maja ove godine ispričao medijima da je bio šest sati zadržan na administrativnom prelazu Jarinje i naveo da je nakon toga od kosovske policije dobio dokument kojim se potvrdjuje da je po nalogu specijalnog tužioca koji vodi istragu o ubistvu kosovskog političara Olivera Ivanovića, zadržan u policijskoj stanici u blizini prelaza zbog ispitivanja.

Cvetković je tada ispričao da je na Kosovo išao novinarskim poslom, jer, kako je rekao, radi na istraživanju ubistva Olivera Ivanovića.

"Nisu imali drugi način da dodju do mene, pošto su primetili da sam došao u kontakt sa nekim ljudima koji su im interesantni za istragu", rekao je Cvetković Beti nakon što je pušten.

On je u februaru mesecu u Beogradu održao konferenciju za novinare pod nazivom "Koliko košta likvidacija na severu Kosova", kada je pokazao i fotografije osoba koje su navodno bile umešane u likvidaciju Olivera Ivanovića i izneo tvrdnje da je taj atentat plaćen 40.000 evra.

Cvetković je prošle godine bio nepravosnažno osudjen na više od dve godine zatvora po prijavama pojedinih funkcionera Srpske napredne stranke.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH