Velika akcija MUP-a TK: Pretreseno 18 lica, pronađena opojna droga

drogggg

Službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP MUP TK-a i PU Tuzla (OKP PU Tuzla, PS Zapad i PS Centar) u protekla dva danas su na području grada Tuzla izvršili pretrese lica bez Naredbe nad ukupno 16 lica: N.M., M.S., E.M., E.K., A.M., N.J., A.S., A.D., V.H., E.K., N.D., A.H., A.O., E.H., A.O., i N.D.

Tom prilikom kod njih su pronašli i privremeno oduzeli određenu količinu materija i tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „cannabis“, „amfetamin-speed“, „LSD“, „ekstazi“ i dr. (ukupno oko 35 pakovanja različite veličine i sadržaja, uglavnom manjih pakovanja).

Pronađena materija i tablete su oduzete radi vještačenja.

O događajima je obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici poduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju istih i podnošenju Izvještaja Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv navedenih lica u skladu sa zakonom i rezultatima vještačenja.

Takođe, dana 05.08.2017.godine službenici PU Gračanica/PS Doboj Istok su na području općine Doboj Istok izvršili pretres lica S.H. i A.M., kojom prilikom su kod istih pronašli i privremeno oduzeli šest manjih pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis“ i sedam manjih pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „amfetamin – speed“. Nad licima je izvršena kriminalistička obrada, nakon koje je S.H. uz Izvještaj predat nadležnom Tužilaštvu TK-a na dalje postupanje - saopšteno je iz MUP-a TK.

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH