Detalji napada na škotske navijače u Mostaru

napadi moo

U srijedu navečer u staroj gradskoj jezgri u Mostaru skupina nepoznatih osoba napala je navijače škotskog Aberdeena koji su u Hercegovinu došli podržati svoj klub koji u četvrtak u Širokom Brijegu igra uzvratnu utakmicu Europske lige.

Povodom napada, oglasio se i MUP HNK.

"Dana 19.07.2017.godine oko 23,30 sati NN građanin prijavio je u PU Mostar da je narušen JRM u Onešćukovoj ulici u jednom ugostiteljskom objektu, smještenom u staroj gradskoj jezgri.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici PU Mostar po izjavi zaposlenika ugostiteljskog objekta i drugih svjedoka, utvrdili su da grupa od 20-tak mlađih lica bez ikakvog razloga i bez navijačkih obilježja napali goste u ugostiteljskom objektu, inače navijače škotskog kluba Aberden, koji večeras igraju europsku utakmicu u Širokom brijegu.

NN lica goste su gađali kamenjem, bakljama i bocama te se nakon toga udaljili s mjesta događanja.

Dva lica državljani V. Britanije zadobili su povrede u vidu posjekotina, kojima je pružena medicinska pomoć.

Policijski službenici PU Mostar preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te intezivno tragaju za izvršiocima ovoga djela", navodi se u saopćenju MUP-a.

Povodom napada, oglasio se i NK Široki Brijeg.

"Koristimo ovu prigodu još jednom javno zahvaliti FC Aberdeenu i njegovim navijačima na izuzetnoj dobrodošlici prigodom gostovanja naše momčadi i naših navijača u Škotskoj i pozvati ih da budu naši dragi gosti u Širokom Brijegu na uzvratnom susretu, gdje ćemo im nastojati uzvratiti jednakom mjerom. Neki od njih već su jučer (srijeda) bili u Širokom Brijegu i ugodno se proveli, danas (četvrtak) za njih je osigurana i fan zona uz istočnu tribinu, a zajamčeni su im maksimalna sigurnost i dobar provod prije, za vrijeme i nakon večerašnje utakmice Široki Brijeg – Aberdeen", poručili su iz NK Široki Brijeg.

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH