Ubistvo kod Živinica: 24-godišnjak upucan iz puške

traka

Sinoć oko 21 sat u mjestu Gračanica kod Živinica ubijen je dvadesetčetverogodišnji Sedin Mušić iz Zelenike kod Živinica.

Za ubistvo je osumnjičen dvadesetšestogodišnji Omer Fatić, koji je odmah nakon ubistva uhapšen.

Fatić je osumnjičen da je ispred svoje kuće u mjestu Gračanica, u Mušića, koji se nalazio u automobilu, ispalio dva hica iz lovačke puške-šačmarice, nakon čega je Mušić preminuo.

"Utvrđeno je da su prethodno dva mladića zajedno proveli dan, a u večernjim satima su došli automobilom do kuće osumnjičenog. Najvjerovatnije je ubistvu prethodila svađa, te je Fatić ušao u kuću, uzeo sačmaricu i u oštećenog, koji je sjedio u automobilu, ispalio dva hica u gornji dio tijela", saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajeovo.

Uviđaj su sinoć obavili dežurni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i Odjeljenja kriminalisitičke policije PU Živinice.

U toku je kriminalistička obrada, nakon čega će osumnjičeni, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat u nadležnost Tužilaštva.

"Postupajući tužilac je izdao naredbu za vađenje krvi i urina od osumnjičenog, bit će izdata naredba za obdukciju tijela preminulog, kao i naredbe za sve druge potrebne istražne radnje i vještačenja u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za ubistvo", navedeno je iz Tužilaštva.

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH