Uhapšene dvije osobe osumnjičene za ubistvo Seada Hajdarevića u Tuzli

bare

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK su jučer uhapsili dvije osobe osumnjičene za ubistvo Seada Hajdarevića koje se dogodilo 21. novembra 2016. godine u njegovoj kući u prigradskom tuzlanskom naselju Bare.

Od dana ubistva istragu je intenzivno provodio tim u koji su bili uključeni tužilac ovog Tužilaštva i istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, uz podršku Federalne uprave policije-Centra za forenzička ispitivanja i informatičku podršku

Ove osobe su osumnjičene da su 21. novembra 2016. godine, sat poslije ponoći, ušli u kuću Hajdarevića, napali ga i zadali mu veći broj udaraca tupim predmetima i šakama u predjelu glave i cijelog tijela, vezali ga i nastavili udarati, te je Hajdarević preminuo od posljedica povrijeđivanja. Nakon toga su otuđili ključ njegovog automobila, odvezli se do obližnjeg naselja i automobil gurnuli u provaliju.

Istražni tim je u proteklom periodu prikupio niz operativnih informacija i određene tragove sa mjesta događaja koji su vještačeni.

Pripadnici MUP-a TK su osumnjičene uhapsili, obavljena je kriminalistička obrada, te su danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac će danas ispitati osumnjičene, saopćeno je iz MUP-a TK.

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH