Tuča na Rudarskom fakultetu u Tuzli

tucnjava

Na Rudarskom fakultetu u Tuzli sinoć je lakše povrijeđen Bahrija Šarić, prorektor za nastavu Univerziteta u Tuzli. Kako nezvanično saznaje FTV njega je fizički napao Denijal Sprečić, dekan Mašinskog fakulteta u Tuzli zbog pojedinih spornih kadrovskih pitanja na tuzlanskom univerzitetu. Zanimljivo je da su na tom sastanku, na kojem je prisustvivao kompletan menadžment univerziteta, bili prisutni premijer TK Bego Gutić i predsjednik Kantonalnog odbora SDA TK Mirsad Kukić. Pripadnici MUP trenutno vrše uviđaj na Rudarskom fakultetu.

U kabinetu dekana Rudarskog fakulteta u Tuzli teško je povrijeđen Bahrija Šarić, prorektor Tuzlanskog univerziteta. Njega je napao Denijal Sprečić, dekan Mašinskog fakulteta u Tuzli zbog kadrovskih imenovanja na fakultetima Tuzlanskog univerziteta. Šarić i Sprečić su dali izjave u MUP-u,dok je Šarić zadržan na liječenju na UKC-u. Incident se dogodio tokom sastanka u ovom kabinetu kojem su prisustvovali rektor tuzlanskog univerziteta, predsjednik Upravnog odbora, dekani i pojedini političari.

„Došlo je do incidenta između prorektora, došlo je do naguravanja poslije sam zatekao policiju“, rekao je Kemo Gutić, dekan Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta u Tuzli.

Rektor Samir Nurić i prorektor Bahrija Šarić o svemu ovome nisu jutros mogli govoriti u kameru. Nezvanično,u posljednje vrijeme izloženi su strašnim pritiscima premijera Bege Gutića i predsjednika Kantonalnog odbora SDA Mirsada Kukića, koji su također bili prisutni na sastanku,da na funkcije dekana fakulteta postave politički podobne kadrove te da nezakonito zapošljavaju radnike na tuzlanskom univerzitetu. O svemu tome svjedoče članovi Senata Univerziteta u Tuzli.

Reporter FTV-a je kontaktirao MUP, međutim nisu željeli davati nikakve informacije. Budući da MUP vodi Husein Topčagić, blizak saradnik Mirsada Kukića, ovaj incident bi mogao biti zataškan. U Tužilaštvu Tuzlanskog kantona su nam potvrdili da je obaviješten dežurni kantonalni tužilac koji će voditi dalju istragu.

federalna.ba/Omer Hasanović

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH