A, krio se u BiH: Uticajni HDZ-ovac uhapšen zbog silovanja

Damir Skaro

Čelnik Autokluba Siget i bivši saborski zastupnik HDZ-a Damir Škaro uhapšen je jučer ujutro pri ulasku u Hrvatsku, nakon što ga je zaposlenica tog Autokluba prijavila za silovanje u augustu, a u međuvremenu se otkrivaju novi detalji o slučaju.

Iz policije, kako piše Index.hr, zasad ne otkrivaju nikakve ne informacije, no HDZ-ovac se, kako se saznaje, još nalazi pod njihovim nadzorom. Oni ga imaju pravo zadržati 24 sata.

Ispovijest

Škaro se do jučer nalazio u BiH, čije državljanstvo također ima, i bio je nedostupan hrvatskoj policiji.

Napad za koji zaposlenica optužuje Škaru dogodio se 10. kolovoza.

Bila joj je to radna subota. Sjedila je preko puta šefa, a kada su završili, ustala je i krenula prema izlazu. Fizički neuporedivo jači od nje, bivši boksački olimpijac, tvrdi ona, nije posustajao u namjeri da dobije što želi, a što se više odupirala, priča da je on bio agresivniji.

- Krenula sam prema izlazu i on je mene doslovno napao s leđa, znači primio me oko struka, nabio me na sebe. U tom trenu mi je ruku stavio u grudnjak. Pokušala sam se istrgnuti. Znači, obje ruke mi je slomio prema iza, stavio me je u klinč. Ja sam se pokušala izvući, međutim, zabio mi je ruku ispod haljine, gurnuo ju je u moje gaće... Najgore je što se nisam uspjela izvući. Rekla sam mu da prekine, da stane, što sam ja više dolje klizila, to mi je zadirao prste još dublje, ispričala je zaposlenica za emisiju Provjereno Nove TV.

Silovanje se bojala prijaviti jer riječ je, kaže, o utjecajnom HDZ-ovcu. U ponedjeljak ujutro je otišla liječnici s namjerom da otvori bolovanje, a liječnica je odmah policiji prijavila silovanje.

Ni dvije sedmice kasnije od prijave policija Škari nije ušla u trag. Naknadno su ipak raspisali potjernicu jer ga nisu pronašli na poznatim adresama u Zagrebu. Nova TV saznaje kako je bio u Drvaru, a tamo je otišao tačno na dan kada je prijavljeno silovanje.

Za vrijeme boravka u Bosni i Hercegovini nije mirovao. Dok je zaposlenica bila na bolovanju on joj je, kako je ispričala, iz BiH nudio pozamašnu svotu novca za šutnju. Preko posrednika joj je, priča, nudio 80 hiljada eura da šuti, na što ona nije pristala. No, kako je još otkrila zaposlenica, to nije bio jedini Škarin pokušaj da je ušutka.

Kako je žena ispričala, Škaro joj je na prvo, na dan kada je njena liječnica prijavila silovanje, poslao poruku koja ju je uznemirila.

- Tog dana, negdje oko dva sata, meni je stigla njegova poruka: "Kako su ti djeca?" ispričala je žena kroz suze za Provjereno.

Škaro je navodno samo nekoliko sati kasnije napustio zemlju.

Advokatica zaposlenice ne vjeruje da su Škarinim hapšenjem završili problemi za nju.

- Nisam baš sigurna da joj je laknulo jer je on jako moćan čovjek. Ipak, strah je manji jer su manje šanse da se usudi nešto napraviti, rekla je Rabar koja se nada da će Škaro biti pritvoren.

Fotografije s poznatima

Kako otkriva njegov Facebook, ovaj bivši boksač i saborski zastupnik, a sada šef Autokluba slikao se s gotovo svim važnijim osobama iz HDZ-a, Crkve, sporta, desničarskih i klerikalnih krugova.

Slikao se Škaro i s premijerom Andrejom Plenkovićem, u više navrata s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović i predsjednikom sabora, odnosno s kompletnim državnim vrhom.

Škaro, kojem je Facebook profil inače pun vjerskih simbola i poruka, često se družio s utjecajnim osobama i to sve dokumentirao na društvenim mrežama, a često je i putovao, ne zna se još o čijem trošku.

Škarin Facebook profil u međuvremenu je ugašen.

Iz HDZ-a su se o Škari, nakon više sati šutnje, oglasili tek šturim saopćenjem u kojem su napisali kako najoštrije osuđuju svako nasilje i napisali da će sukladno onome što utvrde nadležna tijela stranka reagirati temeljem Statuta, piše Index.hr.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH