Brčko: Posvađao se s djevojkom i pretukao je

nasilje u obitelji

 Potvrđena je optužnica koja tereti M.K. da je 7. januara oko 22 sata u kući u Brčkom pretukao svoju djevojku P.L., kojoj su tokom tog napada slomljene nosne kosti.
 
Napad se, kako se dodaje, dogodio oko 22 sata, nakon što se ovaj par posvađao u kupatilu.
 
"Kada je djevojka pokušala da izađe van, optuženi ju je uhvatio rukom za kosu i bacio na pod. Ona je plačući bacila za njim korpu za veš, nakon čega se on vratio i nogom je udario u leđa", navodi se u optužnici.
 
Kako je potvrđeno "Nezavisnim", dalje se u optužnici dodaje da je djevojka zatim ustala i ušla u spavaću sobu s namjerom da pokupi svoje stvari i napusti kuću.
 
"Optuženi ju je tada bacio na krevet te joj jednom rukom zatvorio usta, a drugom je počeo stiskati po vratu, da bi ga ona ogrebala po vratu i tako se uspjela otrgnuti", ističe se u optužnici.
 
Dodaje se da je optuženi potom krenuo za njom, uhvatio je za jaknu, koju je P.L. uspjela obući, i tako je izvukao niz stepenice i van kuće.
 
"P.L. je zadobila lake povrede po glavi, vratu, leđima i lijevoj potkoljenici, uključujući i prelom nosnih kostiju uz minimalno pomjeranje ulomaka", ističe se u optužnici.
 
 
nezavisne.com

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH