Pas napao dvomjesečnu bebu i nanio joj teške ozljede

 

hitna hrv333

Beba od svega 59 dana zadobila je teške povrede glave u napadu psa u mjestu Repaš u Podravini u Hrvatskoj.

 

Stravičan napad dogodio se u petak oko 14 sati, a nakon događaja teško povrijeđena curica hitno je iz lokalne koprivničke bolnice, gdje je prvo zaprimljena, prebačena u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu. Dijete je zadobilo teške povrede glave u napadu argentinske doge porodičnih prijatelja, a radi se o višestrukim povredama kostiju, lobanje i mozga. Djevojčica je u petak kasno navečer i dalje bila životno ugrožena.

 

Direktor Klaićeve bolnice Goran Roić za "Jutarnji" je izjavio kako je prvi pregled u Dječjoj bolnici obavljen u 19:06 sati.

 

- Nakon uvida u MSCT utvrđene su indikacije da je nužan hitan neurohirurški operativni zahvat. Riječ je o kraniocerebralnoj traumi, što znači da su oštećeni mozak i kost glave. Osim višestrukih prijeloma, dijete ima i krvarenja te je stradalo i moždano tkivo. Operacija je trajala sve do 21:30 sati. Zbrinute su sve povrede kostiju kranijuma i moždanih struktura. Dijete se trenutno nalazi u jedinici intenzivnog liječenja - rekao je za "Jutarnji list" s napomenom da je stanje djeteta i dalje vrlo neizvjesno.

 

Policija je o napadu psa na bebu dobila informaciju od koprivničkog Zavoda za hitnu medicinu oko 14:45 sati, gdje je djevojčica prvo dovezena. Bio je to okidač da se na mjesto nesreće odmah pošalje policija, ali i da se umiješa i Državno tužilaštvo, po čijem se nalogu utvrđuju sve okolnosti koje su prethodile nesretnom slučaju.

 

- Čuli smo samo vriske. Puno ženskih glasova kako vrište i zapomažu. Neko je očajno kriknuo: "Miči ga! Čuješ me? Miči psa." Nismo znali što se događa. Nakon 15-ak minuta stigla je Hitna pomoć, a pola sata kasnije dojurila je i policija - ispričao je za "Jutarnji" jedan mještanin.

 

 

Druga, pak, komšinica kaže da se tragedija dogodila kod mladog para koji se nedavno doselio u njihov kraj.

 

 

- To se dogodilo kod mlađeg para koji se nedavno doselio u Repaš. Oni nemaju djece, a u posjetu im je došla prijateljica s bebom. Kako se sve odigralo, još ne znamo. Vidjeli smo Hitnu pomoć i policiju, ali ne znamo kako je beba. Samo smo čuli da su je odvezli u Zagreb - kaže zabrinuti mještanin Repaša.

 

 

Treća komšinica naglašava kako psi novih komšija vječito laju u dvorištu te se čude kako neko ko im dolazi u posjetu s malom bebom ima povjerenja u pseću miroljubivost.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH