GS: HDZ-ova kvazi nauka i Čovićevo lažno europejstvo kao uvod u Plan B

Covic Tomic

Građanski savez (GS) najoštrije osđjuje prijetnje i govor mržnje izrečene na lažnom naučnom skupu u organizaciji HDZ.

Još jednom je jasno da je HDZ samo postojanje drugog i drugačije shvata kao prijetnju. Poruka koja je danas poslana demokratskoj većini u ovoj zemlji je da su manje vrijedni zato što većinu u toj većini čine muslimani.

Konsocijacija HDZ-ovih dobrica ćosića je eufemizam za aparthejd i vladavinu manjine nad većinom. Pozivamo Univerzitet u Sarajevu da se ogradi od ekstremističkih stavova koje je tu iznio njihov zaposlenik Ugo Vlaisavljević.

Takozvani intelektualci koji su danas govorili na tom skuou imaju u planovima Dragana Čovića ono mjesto koje je u planovima Slobodama Miloševića zauzimao Miroljub Jeftić. Naime, provode orijentalizaciju stanovništva BiH muslimanske vjeroispovjesti u okviru priprema za provedbu ‘plana B’ koji vjerovatno uključuje upotrebu sile.

Svi oni dobronamjerni građani BiH koji do sada nisu shvatili egzistencijalni imperativ predstojećih izbora treba da konačno prihvate izbor koji se nalazi pred nama svima. Ili ćemo spriječiti Čovića da ostane u Predsjedništvu BiH ili ćemo nestati, stoji u saopštenju ove stranke.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH