Podsjetimo kako je Šešelj pomogao Kolindi da postane predsjednica

Kolinda Seselj

Vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj osuđen je danas u Haagu zbog odgovornosti za progon i deportacije vojvođanskih Hrvata držanjem huškačkog govora u Hrtkovcima 6. svibnja 1992. 

>> Vojislav Šešelj proglašen krivim, ali ne ide u zatvor
Iako se već desetljećima diljem Hrvatske, ali i šire, vrlo dobro zna tko je i što je Vojislav Šešelj, treba podsjetiti da je upravo taj notorni četnik pomogao Kolindi Grabar-Kitarović da pobijedi Ivu Josipovića na predsjedničkim izborima.

Neonacist pozvao četnika u emisiju

Naravno, riječ je o sramotnom gostovanju Šešelja 27. studenog 2014. godine u ekstremističkoj trash TV emisiji Bujica, koju i danas vodi neonacist Velimir Bujanec, gost na inauguraciji predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koji je osuđen za plaćanje kurve kokainom.Šešelj je tada izvrsno poslužio Kolindi Grabar-Kitarović svojom izjavom da podržava Ivu Josipovića te da se "divi" Vesni Pusić. Sasvim prigodno, Kolindu Grabar-Kitarović, tada još kandidatkinju za predsjednicu i članicu HDZ-a, nije spominjao, no bilo je jasno koji je motiv za pozivanje ratnog huškača i zločinca u emisiju na jednoj hrvatskoj televiziji.Bujanec je tada velikodušno dozvolio Šešelju da se brani od Haaga, tepao mu i hvalio ga da otvara oči svim Hrvatima te da sjajno pomaže u razotkrivanju hrvatske političke scene.

"Tako je, Vojo!"

''Četnici su se 1945. pridružili partizanima, a početkom devedesetih su istupili iz partizana. Početkom devedesetih nisam čuo ni jednog Srbina da se izjašnjava partizanom'', rekao je Šešelj, a Bujanec velikodušno prihvatio tu tezu.

Koliko je ta emisija bila nakaradna dokazuje da je oduševljenje govorom Šešelja teško suzdržavao i drugi Bujančev gost u toj emisiji Anto Kovačević koji je u jednom trenutku uzviknuo: "Tako je, Vojo!" Šešelju se javio i današnji saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej kojeg je Bujanec nazivao Stiv.

Huškanje protiv Hrvatske kod neonacista Bujanca

U sramotnoj emisiji ni Bujanec ni njegov gost nisu reagirali ni kada je Šešelj rekao da nije kriv za slučajeve silovanih žena u Vukovaru. Šešelj je u toj emisiji ratnohuškački poručio javnosti da će se Hrvatska kad-tad morati povući iz tzv. Republike Srpske Krajine. Bujanec je na to tek blago rekao da bi njegove riječi mogle biti povod za povratak u Haag jer je "možda prekršio jedan od četiri uvjeta" za privremenu slobodu.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH