Udvarao se radnici i opljačkao banku..

placka

Oni koji su bili svjedoci pljački poslovnice „Rajfajzen“ banke u Dervišima kod Banjaluke prisustvovali su i nesvakidašnjoj sceni.

Naime, jedan od razbojnika se nabacivao radnici i govorio joj da je ljepotica i lutka, te da je voli najviše na sijvetu.

Na suđenju osumnjičenima za krađu više od 2 miliona KM u Banjalučkom Okružnom sudu, svedok tužilaštva Damir Čivčija ispričao je da je 6. jula 2009. godine kada je opljačkana banka radio u agenciji „Alarm vest“ i da  je bio na obezbjeđenju te poslovnice.

– Pričao sam sa kolegom kada se naglo ispred poslovnice zaustavio sivi „audi A8“ iz kojeg su izašla dva maskirana lica koja su zatim ušla u banku i rekla da je pljačka i da legnemo. Stisnio sam „panik taster“. Jedan je preskočio pult i krenuo da kupi novac, dok je drugi prišao meni i tražio da mu dam pištolj, međutim ja ga nisam imao – ispričao je Čivčija.

Rekao je da kasnije u poslovnicu ušao i treći razbojnik, ali da ih nije dobro video jer je ležao na podu.

-Nisu nam direktno prijetili. Kada su krenuli izlaziti jedan od razbojnika je koleginici Saneli rekao „Nemoj se bojati ljepotice, volim te najviše na svijetu“ – ispričao je Čivčija.

Čivčija je i dodao da su bile kamere koje su snimile cijelu pljačku i kao i dolazak razbojnik.

Sanela Arbutina je potvrdila iste navode oko pljačke i dodala da su taj dan imali veliki novčani polog na račun i da ga je uplatila u sef.

– Bila sam šef smjene i radnica iz „Oriona“ donijela je ogromnu šestocifrenu količinu novca koju sam, poslije potrebne procedure, položila u sef. Razbojnici su odnijeli novac sa šaltera, ali nisu dirali sef – istakla je Arbutinova.

Taj dan se u poslovnici našao i njen suprug Žarko Arubitna koji joj je donio poklon, jer joj je bio rođendan.

Optužnica

Prema otpužnici Republičkog tužilaštva Siniša Straživuk, Jovica Karać, Miloš Mrđan, Tomislav Knežević, Željko Pavlović, Đorđe Ćulum i Aljoša Galić se sumnjiče za niz razbojništava u kojima su odnijeli skoro dva miliona maraka.

Između ostalog, optuženi su i za pljačku „Rajfajzen“ banke u banjalučkom naselju Derviši iz koje je ukradeno 33.468 maraka.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH