Kako je Mićko od opasnog "Baje" preko noći postao "žrtva"?

Dodik troprstas 1

Iz opozicije optužuju Dodika da pokušava da od prisluškivanja napravi predstavu za javnost da bi njegovo odustajanje od referenduma što prije palo u zaborav.

Dodik je u intervjuu za beogradske “Večernje novosti” naveo da je dobio obavještenje od Suda BiH da se protiv njega preduzimaju mjere prisluškivanja i ustvrdio da je on najprogonjeniji čovjek u BiH.

"To nije ništa novo, jer znam da moje razgovore prati bar deset agencija. Međutim, ovdje je riječ o tome da neki sud BiH prisluškuje predsjednika Republike, i to je problematično."

Iz SDS-a poručuju da je ovo još jedna u nizu Dodikovih prevara kojima pokušava da od sebe napravi narodnog heroja i najveću žrtvu. Milorad Dodik je kreator svih podjela u srpskom narodu i najveći saradnik pravosudnih organa Bosne i Hercegovine, tvrdi potpredsjednik SDS-a Kostadin Vasić.

„Vrlo je simptomatično da je sud obavijestio Milorada Dodika o prisluškivanju nedugo nakon njegove odluke o povlačenju referenduma, čijim donošenjem je Dodik pokazao politički kukavičluk i svoju stvarnu brigu o Srbima kojima se sudi pred Sudom BiH."

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić kaže da ima razloga da vjeruje da se u BiH, gdje kod postoji tehnika za praćenje, koristi na način koji nije dozvoljen zakonom i podsjeća da opremu za prisluškivanje ima i MUP Republike Srpske.

Prema Zakonu o krivičnom postupku, svaki sud je dužan da obavijesti lice kome je bila izrečena mjera o prisluškivanju ukoliko nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice. Iz opozicije pitaju i da li je Dodik opet napravio neki dil sa Sudom i Tužilaštvom BiH trgujući referendumom, kao što je to uradio 2011. godine kada je obustavljena istraga o malverzacijama prilikom izgradnje zgrade Vlade Republike Srpske.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH