Zašto štrajkuju glađu tuzlanski taksisti?

Taksisti strajk

Već 15 dana devetorica tuzlanskih taksista štrajkuju glađu u blizini sjedišta Gradske uprave u Tuzli. Njihov zahtjev je jasan - traže da im se dodijele taksi štandovi.

Rješenje problema

Naime, oni su još 2013. godine štrajkovali glađu, a nakon što su dobili obećanje da će njihovi problemi biti riješeni, otišli su kućama.

- Od te grupe, koja je brojala 14 taksista, ostala su nas devetorica. Ništa što nam je tada bilo obećano nije ispunjeno. U međuvremenu je podijeljeno 38 taksi štandova, ali mi nismo dobili nijedan - kažu okupljeni taksisti ispred sjedišta Gradske uprave.

Prethodnih dana posjetio ih je Kemala Kurević, šef gradske komunalne službe, koji ih je pitao jesu li predali neophodnu dokumentaciju za dodjelu taksi štanda.

- Kompletnu dokumentaciju smo predali i sada čekamo rješenje. Ovog puta nećemo odustati dok nam se ne dodijele taksi štandovi. Neki od nas su zahtjeve predali 2004. ili 2005. i niko, poslije toliko godina, nije dobio taksi štand. U međuvremenu su neki prestali taksirati, neki su otišli u Afganistan, ali mi nemamo gdje i, dok se ne riješe naši problemi, bit ćemo ovdje dan i noć - poručuju štrajkači glađu.

Bez reakcije

Iako se štrajk glađu odvija u neposrednoj blizini sjedišta Gradske uprave, za sada nije bilo nikakvih zvaničnih reakcija nadležnih gradskih službi.

Kušljugić traži provedbu presude
Štrajk glađu nastavio je i Sabahudin Kušljugić, ratni vojni invalid iz Tuzle, koji protestira već deset dana, također u neposrednoj blizini GU. On traži da se provede pravomoćna sudska presuda iz 2014. godine i da se, kako kaže, ispravi greška nastala krivotvorenjem posjedovnog lista, usljed čega je ostao bez prilaznog puta do svoje kuće.

                                                                                                                                                                                                                          

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH