Bego Gutić: "Nisam policijska čvrsta ruka"

Bego Gutic magistar

Javio nam se Bego Gutić, premijer Tuzlanskog kantona. Piše da čita Vidiportal. Hvala mu.

Piše Bego Gutić, premijer Tuzlanskog kantona da je nezadovoljan tekstom našeg saradnika docenta Dr. sci. Šejna Husejnefendića "Policajac Bego uveo rudarske šihtarice na UNTZ" o uvođenju šihtarica na Univerzitetu u Tuzli. Hvala mu i na tome. 

Dalje piše Bego Gutić, premijer Tuzlanskog kantona kako "i pored obaveza koje nosi funkcija koju obnašam niti imam vremena niti energije da se zamaram." 

Hvala Begi Gutiću, premijeru Tuzlanskog kantona što ima vremena da piše duge demantije i što nam ih šalje.

Hvala Begi Gutiću, premijeru Tuzlanskog kantona i što je skroman i piše da je "pravnik", a ne magistar prava, što on jeste.

Ali, ne pada nam na pamet da demantiramo Begu Gutića, premijera Tuzlanskog kantona. Njegov demanti prenosimo u cijelosti, ali i tekst na koji se žalio. U cilju cjelovitog informiranja javnosti.

Demantij vidiportal 04 04 2017 Page 1

Demantij vidiportal 04 04 2017 Page 2

 

A, evo i teksta na koji se Bego Gutić, premijer Tuzlanskog kantona žalio:

 

Strahovlada najdestruktivnije mafijaške organizacije pod imenom SDA pokazuje šta joj je u planu – totalna kontrola u svakom momentu.

Policajac Bego, a slučajno i premijer, poslužio se imenom bivšeg rektora Nurića i poslao ferman s njegovim potpisom pred prvi april svima na Univerzitetu u Tuzli u vidu novih šihtarica! Ali ovo nije prvoaprilska šala već sasvim ozbiljna stvar; iako su dosada sistemi evidentiranja na poslu sasvim normalno funkcionirali (i to u vidu trostrukih podnošenja izvještanja za održanu nastavu, prisustvo na poslu kao i mjesečni izvještaji) policajac/premijer Bego je, po uzoru na svog mentora rudarsko-mafijaške provenijencije Kukića, uveo akademcima, redovnim profesorima i onima školovanijim od sebe generalno – rudarske šihtarice na portirnicama fakulteta!

Policijska čvrsta ruka premijera Bege ne zna za stvarno stanje na fakultetima Univerziteta u Tuzli ali zato planira uhljebljenja političkih patuljaka, istomišljenika, uhljeba i drugih koji su ekspresno stekli zvanja „doktora nauka“ - i to na renomiranim visokoškolskim ustanovama kojima se ni tinta na saglasnosti za rad još nije osušila. Planira Bego trenirati strogoću i izmanipulisati podatke na šihtaricama kako bi napravio prostora za one kojima je obećao sinakuru na Univerzitetu. S tim u vezi, SDA menagement Univerziteta tako sada traži da se upisuju sve, pa i najmanje pojedinosti u nove šihtarice koje će svakako čuvati oni koji su najmanje bitni: tehnički sekretari, portici i ostali referenti. Prilika za „osvetu loših đaka“ odnosno drilovanje profesora od strane onih sa srednjoškolskom diplomom! Fantastično!

Stanje na fakultetima Univerziteta je daleko od prihvatljivog i šihtarice neće promijeniti mnoge faktore od kojih ovisi ne samo rang univerziteta nego i ukupna produktivnost na poslu. Uslovi za posao su očajni i ogledaju se u sljedećem (primjer Filozofskog fakulteta):

- Nepostojanje ili nedostatak računara u kabinetima akademskog osoblja;

- Nepostojanje internet konekcije bilo kog tipa;

- Zastarjele stolice i uredski materijal često zaostao još od vremena Pedagoške akademije;

- Svakodnevni kvarovi na opremi i učilima čije saniranje nerijetko finansiraju zaposleni;

- Zastarjela biblioteka čiji se sadržaj ne ažurira uopšte ili se oslanja isključivo na donacije u vidu besplatnih primjeraka knjiga i udžbenika;

- Neklimatizirane prostorije koje ljeti u podnevnim satima čine skoro nemogućim odvijanje nastave ali i jako propusni prozori koji za vrijeme niskih temperatura čine duži boravak u radnim prostorima jako teškim;

- Neriješen parking prostor zbog kojeg mnogi zaposleni imaju problema...

Međutim, Bego i SDA menagement Univerziteta smatraju da je za produktivnost i vraćanje sjaja imenu Univerziteta u Tuzli (koje su upravo oni srozali u blato urinirajući po istom Izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju) dovoljno samo da profesori i asistentni sjede na rasklimanim stolicama u kabinetima bez računara znojeći se na julskom suncu. S druge strane Bego će uživati u kožnoj fotelji klimatiziranog vladinog ureda ispred kojeg će se sjajiti nov laptop kupljen od strane poreskih obveznika dok će iza njega blistati diploma magistra iz Travnika. Aferim!

Šejn Husejnefendić

- See more at: 

http://www.vidiportal.ba/index.php/component/k2/item/1792-policajac-bego-uveo-rudarske-sihtarice-na-untz

 

 

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH