Rođaci sa sela danas kod "vožda" u Beogradu: Vučić će opet hraniti Dodika kako bi se uneredio po povratku u BiH

Vucko i Micko tuta

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će danas u Beogradu biti održan sastanak predsjednika političkih stranaka iz Republike Srpske sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi N1.

Dolazak je potvrdio predsjednik SDS-a Mirko Šarović, a Vučić za stolom očekuje i lidere ostalih stranaka. Sastanku će prisustvovati i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović.

Sastanak je zakazan za 12 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Srbije. Kako je ranije najavljeno, najviši zvaničnici entiteta Republika Srpska i lideri stranaka iz RS, upoznat će Vučića o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i problemima nastalim nakon što je SDA usvojila programsku deklaraciju koja je izazvala oštre reakcije u BiH, ali i zemljama regije.

"U subotu u 12 časova svi predsjednici parlamentarnih političkih stranaka iz Republike Srpske održat će sastanak sa Vučićem i njegovim saradnicima kako bi ga upoznali sa ovom situacijom. Mi vjerujemo da Srbija kao potpisnica Dejtonskog sporazuma treba da zatraži izvještaj visokog predstavnika o svom radu i da ocjeni da li je taj rad bio u skladu sa Dejtonskim sporazumom i ustavom Bosne i Hercegovine i da reaguje na ono što smo mi danas ovdje zaključili, a to je da ćemo od potpisnica Aneksa 10 Dejtonskog sporazuma tražiti da se ograde od visokog predstavnika i da zatraže njegovo ukidanje", kazao je Dodik.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH