Izjava dana - Zoran Gavrilović: Vučić je najveća zvezda Pinkove Srbije

Vucic ekrani

U programu Radija Slobodna Evropa -  Zoran Gavrilović, sociolog i direktor BIRODI-a, Biroa za društvena istraživanja oštro je kritikovao Aleksandra Vučića i njegov odnos prema medijima u Srbiji, praveći ih sredstvom propagande. Evo Gavrilovićeve izjave: 

"Vučić je 2012. došao na vlast u situaciji kada je tranzicija u Srbiji - što bi se narodski reklo - pukla. I šta je on uradio? Vučić je koristeći loše zakone napravio od medija sredstvo propagande, promocije, zabave i odmazde. Preko Pinka i tabloida on se obraćao tranzicionim gubitnicima, a to su uglavnom ljudi nižeg i srednjeg obrazovanja. Stvorio je mehanizam koji mu omogućava da na izborima dobija preko 50 posto glasova.

Pink stvara društveno okruženje u kojem dominira kič, a kič je odličan instrument za apolitizaciju društva, odnosno za ubijanje svake ideje da je politika nešto ozbiljno. Vučić je u stvari šef jednog velikog političkog rijalitija koji se svaki dan prikazuje u Srbiji. Njegove iznenadne konferencije za štampu su urušile medije. On je medije pretvorio u svoje saveznike koji su u funkciji režima. Vučićev je cilj da stvori socijalni ambijent u kome je politika nepoželjna, jer navodno imamo Srpsku naprednu stranku i Vučića koji nam donose novo doba", rekao je Gavrilović za program RFE.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH