Promjenljivo i kišno vrijeme u naradnih sedam dana

Kisa

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuju u južnim, zapadnim i sjevernim područjima. Tokom dana padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura zraka bit će između 6 i 12, na jugu do 14 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura zraka biti između 15 i 22 stepena.

Oblačno vrijeme praćeno kišom i pljuskovima preovladavat će i drugog dana vikenda. Jutarnja temperatura zraka kretat će se između 5 i 10, na jugu do 12, dok će najviša dnevna temperatura biti između 15 i 21 stepen.

Slično vrijeme očekuje nas i u ponedjeljak. Pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima preovladavat će u većem djelu zemlje. Jutranja temperatura zraka kretat će se između 4 i 10, na jugu do 13, a najviša dnevna temperatura zraka će biti uglavnom između 11 i 18 stepeni.

Prema dostupnim prognostičkim materijalima i u periodu od 29. aprila do 6. maja očekuje nas promjenjivo vrijeme praćeno kišom i pljuskovima. Više padavina očekuje se na sjeveru i sjeverozapadu zemlje. Temperature zraka kretat će se u granicama prosjeka - jutarnje od 5 do 10, a dnevne od 16 do 22 stepena.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH