Grickalice i ugljikohidrati utiču na debljanje žena..

grickalice

Premda je višak kilograma najveći problem pripadnica ženskog spola, istraživanja pokazuju da 72 posto žena tijekom dana nešto prezalogaji - čips, kolače, bombone - kako bi razbile monotoniju na poslu.
 
 
Ugljikohidrati spas za nagli napad gladi Suprotstaviti se želji da "smire crva" ne mogu čak ni one pripadnice ljepšeg spola koje su na dijeti. Razlog za to je sasvim objektivan, jer kada u krvi opadne razina glukoze napad gladi može izazvati mučninu i vrtoglavicu.
 
 
 
Jedini spas u tom slučaju je da se hitno unesu ugljikohidrati, kažu stručnjaci. Stavovi dijetologa se razlikuju pa jedni smatraju da su tri topla obroka dnevno sasvim dovoljna, a sve što se izmenđu njih prezalogaji pretvara se u masnoće. Drugi stručnjaci su uvjereni da se organizam ne smije moriti glađu, jer se poslije duge pauze uglavnom unosi se više hrane nego što je zaista potrebno. 
 
Tri obroka uz voće između njih Zbog toga treba imati bogati doručak prije odlaska na posao i obvezan ručak za vrijeme pauze. Ukoliko je radni dan duži od običnog, korisno je prezalogajiti. Nutricionisti smatraju, osim toga, da bi u prehrani trebalo maksimalno izbjegavati slatkiše, pecivo, kolače, čips, sendviče sa šunkom jer su ovi proizvodi prekomjerno kalorični, sadrže mnogo šećera, soli, masnoća životinjskog porijekla, aditiva.
 
 
Nutricionisti preporučuju, također, da se između obroka uzima bilo koje voće, ali manje slatko, svježe povrće u vidu salata začinjenih biljnim uljem, tost sa nemasnim sirom, suho voće, orasi, jogurt i drugi kiselomlečni proizovoda bez dodataka, prirodni musli s nemasnim mlijekom i bijelo meso. Za pojačanu želju za hranom krive su bakterije u crijevima

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH