Odlične namirnice za početak dana..

dorucak2

Doručak je najvažniji obrok u toku dana, jer nam obezbjeđuje dovoljno energije da započnemo dan. Potrebno je da vodite računa šta jedete za doručak, jer ukoliko pojedete nešto što ne prija vašem organizmu, vaše tijelo će cijeli dan pokazivati  posljedice takvog doručka, osjećat ćete se umorno i bezvoljno. Zato je veoma  važno da dan započnete zdravim doručkom, koji će vas okrijepiti, dati vam energije i držati vas sitima do ručka.
Donosimo vam nekoliko ideja za zdrav doručak, koji će svaki vaš dan učiniti produktivnijim.
 
 
1. Ovsena kaša
Ovsena kaša idealan je izbor za doručak. Teže se razgrađuje u želucu pa vas duže vrijeme drži sitima. Trudite se da birate prirodne pahuljice sa malo šećera i da od njih pravite kaše, jer je to najzdraviji izbor!
 
 
2. Jaja
Najbolji izbor namirnica za doručak su upravo jaja, bogata proteinima i zdravim mastima. Ova namirnica daje nam dovoljnu količinu energije i drži nas sitima do  sljedećeg obroka.
 
 
3. Povrće
Svi znamo da je povrće dobro za naš organizam, i kako ga jedete za ručak i večeru, podjednako je dobro jesti ga i za doručak. Ipak, nutricionisti preporučuju da za doručak izaberete sirovo povrće, dok ga za ručak i večeru možete termički obraditi.
 
 
4. Med
Ukoliko volite sladak doručak, med je pravi izbor za vas. Jedite ga sa hljebom od cijelih zrna žitarica, koji je zdrav i bogat vlaknima.
 

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH