Ove namirnice daće vam ujutro više energije od kafe

 

budjenjesreca

Većina ljudi ujutru kada se probudi najpre posegne za šoljicom kafe jer ona  budi i daje energiju, a i prijatnog je ukusa.

 

Međutim, kafa nije jedini proizvod koji ima sposobnost da vam da neophodnu dozu energije ujutru.

 

Ovsena kaša sa medom i sezonskim jagodama

 

Ovsena kaša je odličan doručak koji daje energiju cijelog dana. Ovsena kaša sadrži vlakna i složene ugljene hidrate, što doprinosi efikasnom buđenju i vitalnosti. Umesto voćem možete posuti ovsenu kašu cimetom.


Jabuke

 

U jabukama se nalazi mnogo vitamina i minerala, a proces žvakanja jabuke će vas bez sumnje probuditi. Samo ne jedite jabuku na prazan želudac, jer može izazvati ogroman apetit. Najbolje je kombinovati je sa ovsenom kašom ili napraviti voćnu salatu sa prelivom od jogurta.

 

Jaja

Pržena jaja se smatraju najboljim doručkom. Ona sadrže korisne proteine, koji nam daju energiju tokom cijelog dana.

 

Crna čokolada

15 grama tamne čokolade ujutru savršeno će vam pomoći da se razvedrite i probudite svoje mentalne sposobnosti. Od tamne čokolade, sve vaše funkcije su aktivirane i bićete veseli i puni elana.

 

Orasi

Uprkos činjenici da 100 grama oraha sadrži oko 600 kcal, dnevno možete sebi dozvoliti do 15 oraha. Oni su bogati lako varljivim proteinima, korisnim mastima, vitaminima i mineralima, a pored toga sadrže esencijalne aminokiseline potrebne za rad mozga i imuni sistem. Orahe ne jedite na prazan stomak, ali sa njima možete napraviti fil za palačinke, posuti omiljenu kašu ili napitak.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH