Koje ćemo boje nositi ovog proljeća?

 

odjeca boje 03

 

Puderasto roza

Istovremeno romantična, nježna i svestrana, puderasto roza je savršena proljetna nijansa koja pristaje baš svima. Za razliku od jarko ružičaste, nije napadna i neozbiljna, nego se ponaša kao neutralna nijansa te se odlično slaže sa svim drugim bojama. Uz ovu boju nećete imati problema s kombinovanjem odjevnih komada.

 

Žuta

Prošlog ljeta bili smo zaljubljeni u žute haljine, a ovog proljeća ovu veselu boju viđaćemo i na ostatku garderobe. Ako ste jedna od onih žena koje vole da budu primijećene, onda je žuta savršena boja za vas. U zavisnosti od vašeg stila, ovog proljeća nećete pogriješiti i ako se obučete od glave do pete u žuto, ali i samo jedan žuti detalj dat će svježinu svakoj vašoj kombinaciji.

 

Smaragdno zelena

Baš kao i cvjetni dezen, zelena boja popularna je svakog proljeća, a ovog će se najviše nositi raskošna, smaragdna nijansa. Može se reći i da je smaragdno zelena nova crna jer se jednako lako kombinuje, ali ipak je malo veselija, što je čini idealnim proljetnim izborom za sve ljubiteljke najtamnije boje.

 

Boja lavande

Institut za boje Pantone bojom 2018. godine proglasio je ljubičastu, a modni svijet najviše se zaljubio u nijansu lavande. Do sada baš i nije bila po svačijem ukusu, ali vjerujemo da će je ovog proljeća zavoljeti svi jer je jednako nježna, romantična i neodoljiva kao i puderasto roza.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH