Šta se događa tijelu kad izbacite šećer?

sec

IZBACIVANJE šećera iz prehrane ima brojne blagodati, a mršavljenje odnosno smanjenje rizika od pretilosti je samo jedna od njih

.1. Gubitak sala s trbuha    Računica je jednostavna: želite li se riješiti sala na trbuhu, hranu bogatu šećerima zamijenite onom bogatom vlaknim

.2. Podizanje energijeKad pojedete nešto slatko ili popijete kavu, osjećate nalet energije koji će se ubrzo pretvoriti u pad. Upravo zato posegnite za hranom bogatom zdravim mastima i sporo probavljivim proteinima kako biste imali energije tijekom cijeloga dana

.3. Smanjivanje želje za slatkimŠto više jedete slatko, to ćete i više žudjeti za njim i obrnuto.

4. Bolji rad srcaKonzumiranje prekomjernih količina šećera kao posljedicu može imati gomilanje lošeg kolesterola, što može dovesti do raznih bolesti srca.

5. Smanjeni rizik od dijabetesa

 Manje šećera u organizmu, manje i šanse za obolijevanje od dijabetesa.

6. Bit ćete bolje fokusirani

Prehrana koja obiluje šećerom može se poigrati s vašom koncentracijom, narušiti funkcije mozga te pojačati simptome depresije, stoji u knjizi "Zero Sugar Diet". Drugim riječima, šećer nije dobra hrana za vaš mozak.

7. Sprječavanje nadutosti

Iako se nadutost obično povezuje sa slanom hranom zbog natrija koji zadržava vodu u tijelu, nadutost se može dobiti i zbog pretjerane konzumacije šećera pa pazite da ga unosite kontrolirano u organizam.

8. Bolji san

Američka Nacionalna zaklada za san dovela je u vezu loš san s prekomjernom konzumacijom šećera tijekom dana. Tako možete spavati dovoljno, ali ipak se osjećati iscrpljeno ujutro.

9. Ljepši izgled kože

Šećer loše utječe na kolagen koji je vrlo važan za mladolik izgled. Smanjivanjem unosa šećera u organizam vaša će vam koža biti jako zahvalna.

10. Rast mišića

Neka su američka istraživanja povezala gubitak mišićne mase kod starijih osoba s rafiniranim šećerom koji sprečava tijelo u sintetiziranju bjelančevina u mišić.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH