Savjeti za zaštitu kože u hladnije vrijeme

 

suha koža

 

Kako bismo zaustavili postljetne učinke na kožu, potrebno je voditi računa o pravilnoj hidrataciji te stimulaciji kolagena. Za početak vam donosimo savjete o pravilnoj hidrataciji.  Savjeti za vraćanje prirodne vlažnosti kože lica Centralno grijanje najčešći je razlog isušivanja kože u hladnijim mjesecima. Prvi korak u tretiranju suhe kože je nadoknađivanje vlage, a potom slijede regeneracija stanica te opskrba kože visokovrijednim masnoćama. S godinama se vlažnost naše kože smanjuje te ju je potrebno njegovati preparatima koji imaju mogućnost dovesti potrebne sastojke u njene dublje slojeve. Riječ je o kremama napravljenim nano tehnologijom, uz upotrebu prirodnih sastojaka. Uz nadoknadu manjka vode, potiče se prirodni proces regeneracije lipida u epidermisu - tankom vanjskom sloju kože.. 


 Pripravak za njegu suhe kože
 
Pred hladnije dane preporučuje se koristiti mješavinu koja će nahraniti kožu, ukloniti eventualne osjetljivosti te je zaštititi. Recept za upravo takav pripravak sastoji se od badema, zobenih pahuljica, meda i eteričnih ulja:  1 žličica mljevenih badema 1 žličica mljevenih zobenih pahuljica 1 žličica meda (i po potrebi malo kokosovog ulja) 2 kapi eteričnog ulja sandalovine 2 kapi eteričnog ulja geranija Sastojke je potrebno izmiksati u blenderu dok ne nastane pasta te jednu minutu kružnim pokretima trljati lice, vrat i dekolte.Zaštiti se od hladnoće, ali i jesenskog sunca Niske temperature vani u kombinaciji sa suhim zrakom u zatvorenom prostoru negativno utječu na vlažnost kože. Ona zimi postaje ispucana i potrebno ju je dodatno njegovati kako ne bi došlo do preranog starenja kože. Zimi koristi bogatu hidratantnu kremu koja sadrži masne kiseline, jer ćeš na taj način sačuvati vlažnost kože i na hladnoj temperaturi.
 
 
Zaboravi na duga tuširanja toplom vodom jer ona dodatno isušuju kožu i ne čekaj ekstremno niske temperature kako bi počela nositi kapu ili rukavice, nego na vrijeme zaštiti osjetljiva područja poput vrata i ruku. Bez obzira na to što je vani oblačno i temperature su niske, tvoja koža je i ujesen na udaru štetnih sunčevih zraka. Pobrini se da ujutro naneseš kremu za sunčanje ili puder sa zaštitnim faktorom 15. Koža ima gotovo neizbrisivo pamćenje izloženosti UV zračenju, a kroz godine nagomilana oštećenja stanica kože ne mogu se više obnoviti. Iako se često upozorava na nužnost uporabe preparata za vanjsku zaštitu kože, zanemaruje se važnost unutarnje zaštite. 
 
 
 
 
 
 
vitaminikoža
 
 
Vitamin C je sastavni element kolagena i kao takav izrazito važan u zaštiti kože. Kolagen je protein koji služi kao primarni građevni materijal kože i epitelnog pokrova sluznica. On čini prvu liniju obrane od štetnih utjecaja. Vitamin C sudjeluje u sintezi kolagena te koža na taj način postaje otpornija na razna oštećenja.  Dnevna i noćna njega Tijekom dana koža se mora nositi s nizom štetnih učinaka iz okoliša poput toksina, oksidacije i oštrog vjetra. Zbog toga bi kreme koje koristiš ujutro trebale sadržavati antioksidanse i hijaluronsku kiselinu, jer oni djeluju kao štit na površini kože i bore se protiv neprijatelja poput zagađenja, vjetra ili sunca.
 Kvalitetan san je vrlo važan za zdravlje i ljepotu kože, jer se ona preko noći obnavlja, hrani i odstranjuje otrovne tvari nataložene kroz dan. Proces obnavljanja je najintenzivniji u vrijeme između ponoći i jedan sat ujutro, jer je tada stanična dioba na vrhuncu. U to vrijeme tvoja koža treba pomoć u obliku tvari koje će joj pomoći popraviti štetu nakupljenu tijekom dana, a odlični sastojci su vitamin C i vitamini B skupine. Prema nekim pokazateljima, vitamin C zbog svoga utjecaja hidroksiliranja kolagena ima posebno važnu ulogu i u odgađanju procesa starenja kože. Osim uz tretmane koji uključuju ampule, serume, kreme i maske, kožu je potrebno njegovati i iznutra - pravilnom, zdravom prehranom koja uključuje voće, povrće, svježe namirnice i vodu. 


Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH